paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 januari 2020 door Patrick Simons

Situatie Iran: Paus roept op tot zelfbeheersing en dialoog

De wereld kijkt gespannen toe of de situatie in Iran verder gaat escaleren. Na de aanval van de Verenigde Staten waarbij de Iraanse generaal Soleimani werd gedood, sloeg Iran gisteren terug door een aanval uit te voeren op een Amerikaanse legerbasis in Irak. Daarbij raakte niemand gewond.

Paus Franciscus heeft volgens het Katholiek Nieuwsblad inmiddels ook gereageerd. Hij riep afgelopen zondag op tot zelfbeheersing en pleit voor dialoog. “Oorlog brengt enkel dood en verwoesting”, aldus de paus. “Ik roep alle partijen  op de vlam van dialoog en zelfbeheersing levend te houden en de schaduw van vijandschap te vermijden.”

Ook de Chaldeeuwse patriarch, kardinaal Louis Sako reageerde inmiddels. “Het is rampzalig dat ons land in een arena verandert waar men rekeningen vereffent, in plaats van een soeverein thuisland te zijn dat in staat is zijn grondgebied, welvaart en burgers te beschermen.”

Lees meer in het Katholiek Nieuwsblad.

Reacties

Ik ben het eens met zowel de paus als de patriarch. Fijn dat er ook verstandige geluiden uit Christelijke hoek komen.
J
De paus werpt zich op! Hoe gevaarlijk is die man die 1 wereldgodsdienst wil? Het zou beter wezen als we goed waakzaam zouden zijn in deze. De man van het moderne Babylon ??? Menigeen zien hem als sleutel figuur in de nieuwe wereldorde.

Zelf ben ik huiverig voor die man die het hoofd speelt of gaat spelen in het goddeloze Babel waar wij in leven op dit moment en de hoer is Babylon. Wees nuchter en waakzaam.

Alsof Iran een lief en aardig staatje is. Blijf in alles bij het woord van God.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events