bolivia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 januari 2020 door Patrick Simons

Kerk in Bolivia speelde belangrijke rol tijdens politieke crisis

Tijdens de politieke crisis in Bolivia heeft de Boliviaanse Kerk een belangrijke rol gespeeld door achter de schermen te bemiddelen voor een vreedzame oplossing. Dat stelt bisschop Eugenio Scarpellini volgens het Katholiek Nieuwsblad.

Bisschoppen uit het land zouden tijdens de crisis in het diepste geheim contacten hebben gehad met onder meer de Europese Unie, De Verenigde Naties én de Organisatie van Amerikaanse Staten. Er waren verschillende ontmoetingen op internationaal niveau waar Scarpellini zelf ook bij aanwezig was. De crisis ontstond nadat er bij de presidentsverkiezingen in oktober 2019 sprake was van fraude.

“Er was al in de verkiezingscampagne sprake van manipulatie”, vertelt de bisschop in gesprek met Katholiek Nieuwsblad. “De regering van Morales maakte daarbij gebruik van publieke middelen en gelden. De Kerk heeft dit aangekaart.”

De vermoedens van verkiezingsfraude bleken inderdaad te kloppen en daarop besloot de Kerk om ook daadwerkelijk actie te ondernemen. Er werd contact opgenomen met internationale instanties als de VN, de EU en de OAS. Daardoor kwam de fraude uiteindelijk aan het licht.

Lees het hele artikel in het Katholiek Nieuwsblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events