paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 januari 2020 door Patrick Simons

Paus spreekt duidelijke taal over euthanasie: "Het leven is heilig en behoort God toe"

De paus is in een boodschap voor de Werelddag van de Zieken nog maar eens duidelijk geweest over euthanasie. “Het leven is heilig en behoort God toe”, aldus de paus volgens het Katholiek Nieuwsblad. “Dus is het onschendbaar, en niemand kan het recht claimen er vrijelijk over te beschikken.”

In zijn boodschap stelde de paus dat mensen die in de gezondheidszorg werken altijd “de waardigheid en het leven van iedere persoon moeten bevorderen en iedere compromis in de richting van euthanasie, hulp bij zelfdoding of onderdrukking van het leven afwijzen, zelfs in het geval van terminale ziekte.” De boodschap van de paus werd afgelopen vrijdag door het Vaticaan naar buiten gebracht.

“Het leven moet worden verwelkomd, beschermd, gerespecteerd en gediend van zijn begin tot het einde: zowel de menselijke rede als het geloof in God, de auteur van het leven vereist dit.”

Ook schrijft de Paus over Jezus. “Hij stelt geen eisen aan wie situaties van broosheid, lijden en zwakheid doormaken, maar biedt Zijn barmhartigheid en Zijn troostende aanwezigheid aan. Jezus beziet een gewonde mensheid met ogen die in het hart van iedere persoon kijken. Die blik is geen blik van onverschilligheid; veeleer omhelst ze mensen in hun totaliteit, iedere persoon in zijn of haar gezondheidstoestand, niemand verwerpend, maar veeleer iedereen uitnodigend om in Zijn leven te delen en Zijn tedere liefde te ervaren.”

Reacties

J
Ik denk dat deze jezuietenpaus een dikke onvoldoende verdient voor geschiedenis. Hoeveel bloed heeft die roomse kliek aan zijn handen? Vergeet ook niet dat het vaticaan is gebouwd dankzij de aflatenbusiness. Negeren, die wolf in schaapskleren.
Met zo'n reactie komen we echt verder.....Deze paus heeft hierin volstrekt gelijk. Hoe goed kent u uw geschiedenis? Bedenk dat de grachtengordel in Amsterdam gebouwd is dankzij de hebzucht van onze koloniale voorvaderen, die slechts rijk werden in slavenbusiness en uitbuiting. Tot meerdere eer en glorie van zichzelf gaven zij ook nog behoorlijke sommen van dit geld uit ter verfraaiing van menig godsgebouw in de republiek.
Toon meer antwoorden (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen