ziekenhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2020 door Geerten van Breugel

Uitspraak Texaans Hof van Beroep om loskoppelen beademing stemt familie dankbaar: "Dit is een beantwoord gebed"

Het Hof van Beroep in Fort Worth, Texas, heeft bepaald dat het Cook Children's Medical Center het 11-maanden oude meisje Tinslee Lewis niet mag loskoppelen van medische ondersteuning. Kimberly Schwartz, woordvoerder van pro life-organisatie Texas Right to Life zegt tegen de Christian Post dat haar organisatie "dankbaar en opgelucht" is. "Dit is een beantwoord gebed."

Het vroeggeboren kindje Tinslee Lewis heeft een zeldzame hartafwijking en krijgt sondevoeding. Ook ligt ze sinds juli aan de beademing. De dokters zagen dat het meisje pijn had en gaven haar geen kans op overleven, waarna ze de familie vroegen haar los te koppelen van de voeding en beademing. De zogenoemde '10 dagen regel' in Texas betekent dat dokters na 10 dagen de medische ondersteuning mogen stopzetten, als er geen ander ziekenhuis is gevonden dat de behandeling wil overnemen. Dit was het geval bij Lewis, volgens haar dokters gaven andere ziekenhuizen aan dat verdere behandeling tevergeefs zou zijn. Een rechter ging met het ziekenhuis mee in hun beslissing, maar het Hof van Beroep greep in en maakte de uitspraak tot een later moment ongedaan.

Tinslee's moeder, Trinity Lewis, gaf na de eerste beslissing van de rechter niet op en schakelde Texas Right to Life in omdat het "ziekenhuizen toestaat beslissingen te nemen die rechten van patiënten afpakt en ingaat tegen wensen van de familie. Daarmee wordt hen ernstig onrecht aangedaan. "Ik wil in staat zijn om die beslissing voor haar te nemen", zegt Trinity Lewis. "Ze is zover gekomen. Ik weet dat ze doorgaat met het vechten voor haar leven." Het Hof van Beroep schreef een brief aan de rechter, waarin onder andere aanklager Ken Paxton, gouverneur Greg Abbott vroegen de beslissing uit te stellen. "De zaak gaat om een beslissing van leven en dood. Het recht om te leven en de garantie van een goed proces zijn van het grootste belang, niet alleen voor baby Tinslee, maar voor alle Texanen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.