hel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2020 door Patrick Simons

Nieuw onderzoek naar geloof in hel: "Eeuwige straf in brandende hel voor veel christenen moeilijk te verteren"

Bestaat de hel? Wat leert de Bijbel precies over de hel? Is het bestaan van de hel wel te verenigen met een liefdevolle God die zich via Jezus aan ons openbaart? Waarom zouden mensen een eeuwige straf ontvangen voor tijdelijk kwaad? Het zijn vragen die veel mensen zichzelf stellen. Voor Opiniemagazine De Nieuwe Koers reden om samen met Weetwatjegelooft.nl een onderzoek te doen onder Nederlandse christenen naar het geloof in de hel.

“Hoewel steeds minder mensen in een daadwerkelijke hel geloven, heeft iedereen er wel een beeld bij”, vertelt William den Boer van Weetjewatjegelooft.nl tegenover De Nieuwe Koers. “In het dagelijks taalgebruik komt de hel regelmatig terug. Het idee van eeuwige straf in een brandende hel is echter vandaag de dag niet alleen voor seculieren, maar ook voor veel christenen moeilijk te verteren.”

“Hoe kan dezelfde God die Jezus gegeven heeft om zich met mensen te verzoenen, ook mensen naar de hel sturen?” vervolgt hij. “Is de traditionele interpretatie van Bijbelteksten over de hel wel juist? Wat staat er op het spel als we deze interpretatie loslaten? Kortom: wat is christelijk denken en spreken over de hel in deze tijd?”

Vul hier de enquête van tien vragen in.


Hel
- Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn
- Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan
- Zes redenen waarom de hel echt is
- Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel
- Waarom ik niet geloof dat ieder mens voor eeuwig naar de hemel gaat
Meer over Hel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Vragen als “Hoe kan dezelfde God die Jezus gegeven heeft om zich met mensen te verzoenen, ook mensen naar de hel sturen?” zijn echt het resultaat van het gebrek aan degelijk (Christelijk) onderwijs in de afgelopen > 30 jaar. Onbegrijpelijk.
Juist... Er is een 'christelijk' geloof gecreëerd, wat inmiddels ver van de bijbel af staat.... Mensen word wakker, ga zelf lezen, verdiep je in de Bijbel ipv massaal geloven wat van je wordt verwacht (hoe je hoort te denken). Ja, God is liefde, ja, Jezus is voor ons gestorven om ons vrij te kopen.... Maar het kwaad bestaat ook!

Besef dat God wel God is!

En niet 'een' god. Hij is rechtvaardig en hoeft niet alles van ons mensen te pikken.Lazerus mocht ook niet terug om zijn vrienden te waarschuwen, ze zouden hem toch niet geloven....
Toon meer antwoorden (11)
Toon meer reacties (3)