Gezin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

13 januari 2020 door EO Eva

Denise wilde meer van God te weten komen na bezoek van dochter aan vakantiebijbelweek

Nadat dochtertje Annabell naar een vakantiebijbelweek is geweest, wil moeder Denise Gerritsen meer van God weten. Om hun achtjarige dochter in haar zoektocht te ondersteunen, besluiten Denise en haar partner Marco naar een Alpha-cursus te gaan. Tijdens een Alpha-weekend leert Denise God persoonlijk kennen. Ze vertelt haar verhaal aan EO Eva.

“Toen ik 17 jaar was ontmoette ik een lieve man die mij het gevoel gaf dat ik waardevol en geliefd was. Ondanks het leeftijdsverschil van tien jaar, ging ik met hem samenwonen. Na een aantal jaren werd mijn oudste dochter Annabell geboren. Al snel ontpopte ik mij als een overbezorgde moeder. Ik wilde mijn dochter de jeugd geven die ik zelf nooit had gehad en haar overal voor beschermen.
Toen Annabell twee jaar was werd ik verliefd op een andere man. Ik raakte zwanger van hem en werd verteerd door schuldgevoelens. Door mijn dubbelleven en de traumatische herinneringen die zich steeds meer aan mij opdrongen, voelde ik mij depressief.

Ik besloot eerlijk te zijn tegen mijn partner en verbak onze relatie. Samen met mijn vriend Marco en mijn twee dochters Annabell en Isabeau (5), verhuisde ik naar een andere plaats en begonnen wij aan een nieuw leven. Een aantal jaren later werd onze dochter Charlotte (2) geboren.”

“Mijn oudste dochter was zes toen zij tijdens de vakantie naar de vakantiebijbelweek ging en in aanraking kwam met het geloof. Ze wilde dolgraag naar een christelijke school, zodat ze meer over God kon horen, vertelde zij ons. Ik was perplex; wij zijn allebei niet gelovig opgevoed en hadden niks met de kerk. Toch wilde ik haar niet teleurstellen en ging met de directrice van de christelijke school praten. Tot onze verwondering mocht Annabell meteen na het weekend al op die school beginnen.”

“Omdat ik Annabell graag wilde ondersteunen in haar zoektocht naar God besloot ik samen met Marco een Alpha-cursus te volgen. Daar werden wij liefdevol ontvangen. We voelden ons daar meteen welkom en werden geaccepteerd zoals we zijn. Marco ziet er niet zo standaard uit met zijn kale hoofd met baard, tatoeages en oorbellen, maar niemand keek hem daarop aan. Toen wij werden uitgenodigd voor een Alpha-weekend, zijn wij meegegaan. Vooraf zag ik er erg tegenop, maar ik ben blij dat ik ben gegaan, want daar leerde ik God kennen."

Lees het hele verhaal van Denise.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.