Samuel Lee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Samuel Lee: "Pijnlijk als christenen in een bubbel leven"

Ook christenen uit migrantenkerken kunnen gemakkelijk in een veilige bubbel terechtkomen, stelt de Amsterdamse theoloog en pastor Samuel Lee in gespek met het magazine Onderweg. "Dat is pijnlijk", vindt de kersverse Theoloog des Vaderlands.

"Jezus heeft gezegd: laat je licht schijnen en zet dit niet onder de korenmaat", vervolgt Lee. "Het is zo duidelijk: waar wij als christenen ons licht echt laten schijnen, wordt het licht. Daarvoor hoef je geen systeem op te zetten; het evangelie werkt en denkt niet in een systeem. Wat kan en nodig is, is om er maar gewoon te zijn. En om een relatie met mensen aan te gaan."

Lee merkt op dat het de Filipijnse community in zijn internationale kerk wél lukt om uit die bubbel te komen. "In de Bijlmer komt iemand wonen vanuit de Filippijnen; ze werkt hier als au-pair. Ze komt een landgenote tegen, een vrouw uit onze gemeente. Die is er voor haar en wijst haar de weg in praktische zaken. Die vrouw zegt nooit: kom naar de kerk. Nee, ze is er gewoon en ze doen dingen samen.

Bijzonder aan deze manier van missionair werk is dat het op leden van de gemeente veel minder druk legt. (...) Ga met iemand mee om boodschappen te doen of als iemand naar het ziekenhuis moet; zoek hem of haar op als zij in het ziekenhuis zijn, doe iets voor hen. En dat werkt."

Lees het volledige interview met Samuel Lee op de website van Onderweg.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.