methodisten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2020 door Patrick Simons

Scheuring Methodistenkerk op komst wegens standpunt homoseksualiteit

Binnen de methodistenkerken zijn de meningen over het homohuwelijk dermate verschillend dat leiders van de geloofsgemeenschap een splitsing binnen de kerk hebben voorgesteld. Dat meldt de NOS.

Er zijn grofweg twee verschillende stromingen binnen de kerk te onderscheiden. De conservatieve en traditionele stroming stelt dat homoseksualiteit niet Bijbels is en zet zich af tegen de lhbti-gemeenschap. Zij vinden dat zowel het homohuwelijk en homoseksuele geestelijke leiders geweigerd moeten worden. Aan de andere kant is der de United Methodist Church. Deze groep wil het homohuwelijk juist volledig mogelijk maken. Het lijkt er niet op dat beide stromingen eruit gaan komen met elkaar.

Daarom is er nu een voorstel gekomen over een afsplitsing. Daarbij zou het traditionele deel van de kerk weggaan. Ze krijgen volgens het voorstel 25 miljoen euro mee waarbij ze afstand moeten doen van de bezittingen van United Methodists. Het gaat daarbij voornamelijk om kerkgebouwen. In mei vindt er een wereldwijde conferentie plaats waar het voorstel besproken gaat worden.

Het methodisme is een protestantse stroming met meer dan twaalf miljoen leden over de hele wereld. Vooral in de Verenigde Staten zijn ze groot. In dit land is het de op één na grootste protestanse stroming. Onder andere oud-president George Bush is lid van de kerk. 

Reacties

Als men het oneens is over een fundamenteel punt dat Gods heilzame scheppingsorde aangaat, kan men beter uit elkaar gaan dan een valse eenheid in stand proberen te houden (wat uiteindelijk toch niet lukt).

Zonder wie dan ook te verwerpen, is de Bijbel, juist uit liefde voor hen met homofiele gevoelens, er duidelijk over dat het niet naar Gods goede wil is. God heeft een oplossing voor wie gelooft (Luk. 18:8).

J
De hele homo-discussie lijkt me een afleidingsmanoeuvre waar de kerk over het algemeen niet mee overweg kan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.