Duitsland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2020 door Patrick Simons

Pro-life journalist in Duitsland ernstig bedreigd; auto in de brand gestoken

In Berlijn is een aanslag gepleegd op de conservatief-christelijke journalist Gunnar Schupelius. Zijn auto is door linksextremisten in de brand gestoken. Daarnaast worden hij en zijn gezin ernstig bedreigd. Schupelius is vooral bekend vanwege zijn pro-life opvattingen. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

De auto van de journalist brandde vrijwel volledig uit. Hij is bekend vanwege zijn eigen blog en schrijft ook voor boulevardkrant B.Z. Hij riep mensen meermaals op om mee te lopen met de ‘Mars voor het leven’. De aanslag op Schupelius werd overigens vrij snel opgeëist door een radicale feministische groepering. Het is dezelfde groepering die eind december al een aanslag pleegde op een evangelicale kerk in Tübingen. Voor een conferentiecentrum werd er een busje in de brand gestoken. Ook werd de ingang van de kerkzaal besmeurd met verf. 

In een gezamenlijke verklaring hebben tal van kerkleiders van Berlijn inmiddels de aanslag scherp veroordeeld.

Lees meer in het Nederland Dagblad.

Reacties

J
Deze aanslag laat zien dat satan bestaat en actief is tegen ongeboren leven en tegen hen die opkomen voor ongeboren leven. Europa wordt steeds minder veilig voor mensen die openlijk pro life zijn. Deze journalist en zijn gezin, maar ook de haatdragende aanslagplegers hebben ons gebed nodig. Jezus, de Weg, de Waarheid, het Leven is Degene die mensenharten kan veranderen en satan weet dat.
J
Omdat satan bang is voor oprecht gebed, heeft bidden altijd zin. God is groter dan het kwaad en Hij is bij machte aanslagplegers tot Zijn kinderen te maken. De Bijbel zegt ook dat de wetteloosheid en de liefdeloosheid zullen toenemen, maar vol verwachting mogen we uitzien naar de komst van onze Here Jezus! Juist als de duisternis zienderogen toeneemt.
M
U hebt helemaal gelijk mw Polman. Ik wou uw reactie liken maar drukte per ongeluk op t minnetje, dit kon helaas niet meer veranderd worden...

Helaas wordt het aantal van aanslagplegers alleen maar groter. Er valt zowat niet meer tegenop te bidden....

Het is een grote bende op de aarde geworden...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.