troost
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 januari 2020 door Gerald Troost

Hoe onderscheid je een 'goed idee' van een 'God idee'?

Nu het nieuwe jaar begonnen is, plaatsen veel christenen hun beste wensen voor 2020 op social media. Dat gaat vaak vergezeld van een inspirerende boodschap. Ook Gerald Troost plaatst op Facebook een mooie boodschap voor het nieuwe jaar.

“Ik ben zo iemand die regelmatig een goed idee heeft en al snel ben ik enthousiast”, schrijft de zanger. “Maar soms ga ik te snel en loopt het anders dan gepland. Soms ga ik te veel m’n eigen gang en kun je vragen stellen bij m’n motieven. Hoe weet je nu of je op de goede weg zit? Hoe onderscheid je een ‘goed idee’ van een ‘God idee’?”

“Het doet me denken aan de tijd dat ik voor het eerst verliefd werd op Nelinda. Mij leek het een goed idee om haar verkering te vragen. Ik vroeg me daarnaast ook af wat God ervan zou vinden. In die tijd was ik als puber regelmatig aanwezig tijdens een soort bidstond met allerlei zware jongens. Ex-criminelen die het licht hadden gezien. Zij liepen door een huiskamer en zonden dan in straattaal allerlei gebeden omhoog. Ik vond het allemaal nogal spannend, maar heb toen wel gevraagd of ze voor m’n prille verliefdheid zouden willen bidden. Ik weet nog goed dat die kleerkasten een arm om me heen sloegen en God hartstochtelijk begonnen te vragen om helderheid te geven. Nou, duidelijkheid is er gekomen, want ik voelde me na deze bidsessie verliefder dan ooit. God bevestigde in mijn hart dat dit inderdaad de vrouw voor mij was. In ieder geval ervoer ik veel vrede en de verliefdheid werd alleen maar heftiger. De rest van onze liefdesgeschiedenis is wel bekend”

“Nog niet zolang geleden kreeg ik de volgende raad: ‘Luister goed naar je vrouw. Bidt samen voor alles en als zij echt achter je plan kan staan, dan zal God het zegenen’. Kijk dat is nog eens een advies. Samen vind je de balans. Dat betekent voor mij regelmatig het gaspedaal loslaten en echt even goed luisteren naar Nelinda! Dat betekent voor Nelinda af en toe de rem loslaten en even mee dromen met Gerald.”

“God geeft ons elkaar en Hij weet de juiste wegen voor ons leven. Hij wil zegenen wat Hij speciaal voor jou en mij heeft bedoeld. Hij wil graag betrokken worden in onze plannen en dromen. ‘Betrek God in al je wegen, dan maakt Hij je wegen recht’, zegt de schrijver van Spreuken. Misschien is dat nog wel de mooiste benadering voor een succesvol en vredevol 2020!”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.