vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 januari 2020 door Patrick Simons

Ds. Pronk neemt beroep aan en vertrekt naar Verenigde Staten

Ds. J. Th. Pronk gaat emigreren. De predikant van de hervormde gemeente in Sirjansland vertrekt naar de Verenigde Staten waar hij dominee wordt in een gemeente in Grand Rapids.

Pronk had een beroep ontvangen van de Providence Reformed Church in de plaats in de staat Michigan. Deze gemeente is onderdeel van de Reformed Church in America. Gisteren werd bekend dat hij het uitgebrachte beroep heeft aangenomen en dus uit Nederland vertrekt. Hij diende de hervormde gemeente van Sirjansland sinds april 2012. Dat was overigens zijn eerste gemeente.

De hervormde gemeente Pniël in Zeist verwelkomt ds. G. M. van Meijeren. De predikant uit Hoevelaken heeft het beroep aanvaard. De gemeente in Zeist was sinds vorig jaar vacant omdat ds. G. Lustig namens de GZB als zendingspredikant aan de slag ging in Frankrijk.

Ds. J. H. de Ruiter gaat als deeltijdspredikant aan de slag in de protestantse gemeente Oostwoud in de Noord-Hollandse plaats Thomas. Ook ds. W. J. van Dijk heeft een beroep aanvaard. Hij gaat zich (60 %) inzetten voor de protestantse gemeente in Anjum. Kandidaat A. P. Pors gaat in de hervormde gemeente te Nieuw-Beijerland voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.