Messiah
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Jordanië wil nieuwe Netflix-serie over Jezus blokkeren

Vlak voordat de serie ‘Messiah’ in première gaat op Netflix, heeft de koninklijke filmcommissie (RFC) van Jordanië de streamingdienst gevraagd om de thriller-met-religieuze-gevolgen van het Jordaanse platform te weren, meldt het ANP. 

Messiah is in Jordanië opgenomen en is wereldwijd sinds 1 januari te zien. Het verhaal gaat over een mysterieuze man en een CIA-agente die moet uitzoeken of het hier gaat om een nieuwe Christus of een oplichter die erop uit is de wereldorde te verstoren.

"Het verhaal is puur fictief en de personages zijn dat ook", zegt RFC-directeur Mohannad al-Bakri. "Tocht meent de RFC dat de inhoud van de serie grotendeels kan worden opgevat als inbreuk op de heiligheid van religie en dan is het dus mogelijk is strijd met de wetten van ons land."

Een woordvoerder van Netflix heeft aan The Wrap laten weten dat ‘Messiah’ gebaseerd is op fictie en niet op een speciaal karakter of een bepaalde religie. Netflix geeft altijd informatie, zodat kijkers zelf beslissingen kunnen nemen over wat wel of niet geschikt is voor henzelf of hun kinderen.

CIP.nl komt volgende week met een uitgebreid artikel over lessen die we kunnen leren van deze nieuwe Netflix-serie. Bekijk alvast de trailer. 

Reacties

Kijk momenteel de serie, het geeft wel een griezelig scenario weer van hoe een zogenaamde messias zou kunnen worden onthaald als redder van de wereld voor alle mensen. De bijbel, allah, etc...worden zelfs genoemd, wonderen en tekenen zijn ook te zien. Wij weten dat onze messias pas terug komt 7 jaar na de opname.
O
Zou hier ook moeten gebeuren. Maar ja stilte bij de christenen.
K
Dat vond men destijds ook van The last Temptation of the Christ. Ik heb die film ruim 20 jaar geleden op TV gezien, en het heeft heel veel met mij gedaan. Op indrukwekkende wijze wordt de Godverlatenheid aan het kruis in beeld gebracht. Wat daar is gebeurd gaat de hele wereld aan. En dat weet die film goed in beeld te brengen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.