vrouwen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 januari 2020 door Patrick Simons

'God is een feminist'

Sanne Poppe noemt zichzelf een christenfeminist. In een column op Nieuwlicht schrijft ze er openhartig over en geeft ze verder haar mening over de positie van de vrouw in de kerk. Ze gaat zelfs nog een stapje verder: God is volgens Sanne een feminist.

Toen ze het nummer ‘Love Has Won’ van Citizen Way luistert, werd voor Sanne veel duidelijk. “God ziet iedereen als gelijke van elkaar. Hij houdt van iedereen evenveel. En Hij vraagt niks anders dan evenveel liefde terug voor Hem. Mannen, vrouwen, transpersonen, homoseksuelen, witte of zwarte mensen, mensen die een abortus hebben moeten ondergaan, mensen die fouten hebben gemaakt, echt iedereen. Je hoeft je bij God niet anders voort e doen dan je bent. En dat zie ik ook heel duidelijk terug in het feminisme: iedereen, ongeacht geslacht, huidskleur, handicap of geaardheid, móét in deze wereld kunnen doen wat hij of zij wilt.”

Sanne begrijpt overigens dat veel mensen anders denken en zegt alle argumenten inmiddels wel te hebben gehoord. Veel hangt volgens haar af van de interpretatie. “Het enige wat ik zeker weet is dat ik geloof in een God van liefde. Hij houdt evenveel van iedereen. God is een feminist.”

Lees de hele column

Reacties

a
Wie voor het Koninkrijk van God kiest, dus Jezus Christus als Heer over zijn of haar leven erkent, die breekt met alles wat de Bijbel als zonde beschouwt. God wil mannen en vrouwen gebruiken in zijn dienst, maar niet vanuit een geest van opstandigheid waardoor het feminisme getypeerd wordt.
O
Oke tja ik geloof zeker dat voor God niemand minder is en Hij van iedereen houdt maar Hij heeft niet voor niks Zijn zoon naar de aarde laten komen niet om te veroordelen maar om te redden en weer in relatie te brengen met God. Dus de redding gaat wel via Jezus en niet via liefde oid. Ook zie ik dat God de man het hoofd noemt niet om te heersen maar om de leiding te nemen. Helaas zijn nu vaak de vrouwen in veel gezinnen het hoofd, ook omdat de hun verantwoordelijkheden niet op zich nemen
M
Ik ben het niet eens met haar stelling dat 'iedereen moet kunnen doen wat hij/zij wilt....'

De bijbel zegt dit niet op die manier...

En God is geen feminist. Hij laat zich niet in een hokje plaatsen van opstandige, heidense vrouwen...

God is liefde. Dat heb ik wel in de bijbel gelezen.

Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.