klaas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 januari 2020 door Klaas van Denderen

Ik dank God voor mijn winters

In de winter schaf ik geen linnen zomerkleding aan. Ook knoop ik m'n overhemd veel hoger en minder stoer vast als in de zomer. In de winter heb ik geen behoefte om de grachten van m'n geliefde Amsterdam te bevaren met een sloep en je kunt me ook niet vinden in het Vondelpark liggend in het gras, luisterend naar m'n favoriete muziek. In de zomer loop ik niet rond met m'n B3 vliegeniers jack gevoerd met echt schapenvacht. In de winter draag ik m'n zomerse bordeelsluipers van Tom's niet. In de winter drink ik geen Rose en in de zomer smaakt Rode wijn me een stuk minder.

Geestelijk is het precies net zo. Verschillende seizoenen vragen om verschillende input van God. God spreekt anders tegen me in de winters van m'n leven, wanneer alles koud aanvoelt en grijs lijkt, als dat Hij dat doet in het zomerseizoen wanneer de zon schijnt en het lekker warm is.

Ik ben iemand die houdt van de 'power' boodschap. Ik heb niets tegen de 'Word of faith'. Je autoriteit kennen en nemen. Profeteren tegen bergen en dorre doodsbeenderen. Bolwerken slechten in Jezus Naam. Goliath verslaan alsof het Pinkeltje is. Man wat heb ik een mooie resultaten gezien van dat onderwijs wanneer het wordt toegepast.

Er zijn echter ook seizoenen dat God daar helemaal niet over spreekt. Dat is wanneer ik op zoek ben naar de warmte van een haardvuur en de geborgenheid, de veiligheid en de gezelligheid van een echt thuis. Daar waar ik moe ben en ik alleen nog maar wil en kan vallen in Zijn sterke armen van liefde.

Dat zijn de momenten dat Hij spreekt door teksten als:

Error: could not load events

Matheus 5:3 "Je bent gezegend als je echt niet meer kunt. Met minder van jullie is er meer van God en Zijn heerschappij."

4 “Je bent gezegend als je het gevoel hebt dat je hebt verloren wat je het meest dierbaar is. Alleen dan kun je worden omarmd door Degene die je het meest dierbaar is."

5 “Je bent gezegend als je tevreden bent met wie je bent - niet meer, niet minder. Dat is het moment dat je trotse eigenaars bent van alles wat niet gekocht kan worden."

Het punt waar jij bent uitgevochten is het punt waar Hij herstelt, bemoedigt, bekrachtigt en doet en geeft hetgeen jij niet kan kopen/verdienen/bewerken.

Veel van onze vrienden wonen op Aruba. Anderen in Florida en andere warme oorden. Bij hen is het altijd zomer. Ik weet van hen dat zij de warmte en de felle zon veel vaker meer dan zat zijn als dat ze ervan genieten. Ze begrijpen mijn enthousiasme over het heerlijke weer niet altijd wanneer ik ze bezoek.

Daarom klaag ik niet, maar dank ik God ook voor mijn winters!!

Tijdens mijn winters zie ik reikhalzend uit naar de zomer waarvan ik altijd weet dat hij er weer aankomt. En waarvan ik veel meer geniet als zij voor wie het altijd zomer is.

Het zonnetje schijnt trouwens heerlijk door de ramen van m'n keuken op dit moment.

Reacties

Een goede en dierbare vriend van mij is wel eens boos op mij. Het lijkt wel of je een streepje voor hebt bij God zegt hij vaak. God lijkt tegen jou te spreken en naar ik ervaar zegt hij, heb je een relatie met je Schepper. Weet je wel dat dit niet vanzelfsprekend is en foetert dat hij zoiets niet heeft. Ik heb de Bijbel ja en dat is ook geweldig. Zodoende Klaas ben je een gezegend mens omdat er seizoenen zijn. Bij velen is het altijd winter!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.