thomas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 januari 2020 door Patrick Simons

Aanbiddingsleider en trompettist Thomas Heikoop: "Ik ga voor in gebrokenheid"

Thomas Heikoop is trompettist en actief in zowel christelijk als seculiere bands. Maar wat is nu eigenlijk het grootste verschil? Waarom vindt hij juist het maken van muziek voor God zo bijzonder? Niet om voor te gaan in aanbidding in ieder geval, zo vertelt hij tegenover Move Community.

De 25-jarige trompettist is afkomstig uit Den Haag en vervulde tijdens de HGJB-Kerstconferentie de rol van aanbiddingsleider en zangleider.  “Ze zeggen vaak dat mensen die de aanbidding leiden, voorgaan in aanbidding. Maar ik maak daar liever van: ik ga voor in gebrokenheid”, vertelt Thomas.

Thomas speelt vaak ook bij seculiere shows of festivals, maar dat is voor hem toch anders. “Het gaat hier niet puur om de show of de muziek, waar dat op een festival wel zo is. Dan vermaak ik het publiek voor anderhalf uur of drie kwartier en that’s it. Maar hiet heeft het een extra dimensie. Je bent een soort doorgeefluik van God. Daar hoef je helemaal niet perfect voor te zijn. Daarom vind ik die term over voorgaan in gebrokenheid ook zo mooi. Matthijn Buwalda zingt in één van zijn liedjes: “Er zit een barst in iedereen, maar daar schijnt juist het licht doorheen.” Ik denk dat dat het grootste verschil is hoe je op een christelijk podium staat en hoe je op een seculier podium staat.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.