Tiffany Wallace
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Dochter van doodgeschoten diaken vergeeft moordenaar: "Het is moeilijk, maar toch vergeef ik hem"

De dochter van een diaken die afgelopen zondag in zijn kerk werd doodgeschoten, heeft ervoor gekozen om de dader te vergeven.

De 64-jarige Anton 'Tony' Wallace is één van de twee kerkgangers die zondag is doodgeschoten in de West Freeway Church of Christ. Een gewapende man kwam de kerk binnen en schoot om zich heen. Hij stond achter in de kerk toen de 43-jarige Keith Thomas Kinnunen het vuur opende. Die schoot twee mannen dood, waarna de dader door Wilson met een schot in het hoofd werd gedood.

Tiffany Wallace vertelt in gesprek met NBC News dat de kerk de schutter warm welkom zou hebben geheten als hij dat nodig zou hebben gehad. "Eten, onderdak... we zouden het hem hebben aangeboden als hij er behoefte aan had." Toen zij hem de kerk zag binnenkomen, dacht Tiffany: 'Waarschijnlijk is hij op zoek naar een nieuw thuis.' Vervolgens schoot hij wild om zich heen.

"Het gebeurde zo snel", blikt de vrouw terug. "Ik dacht nog: 'niet mijn vader, niet mijn vader!'" Nadat Tiffany haar kinderen in veiligheid had gebracht, snelde ze naar haar vader om hem te troosten. Hij stierf later in het ziekenhuis. Volgens zijn dochter was hij altijd 'voorbereid' om de hemel in te gaan. "Maar ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren. Ik hield er rekening mee dat hij oud en ziek zou worden en niet dat hij zou worden vermoord."

Ondanks de gruwelijke daad van de schutter, kiest Tiffany ervoor om hem te vergeven. "Ik vergeef hem en het is moeilijk om dat te zeggen tegen iemand die je vader heeft gedood. Ik zal nooit vergeven wat hij heeft gedaan, maar ik vergeef hem om wie hij is."

Niet alleen Tiffany spreekt zachtmoedig over de dader. Ook John Richardson was tijdens de kerkdienst aanwezig. Hij beschermde zijn vrouw tijdens de schietpartij. De man dringt er bij mensen op aan om niet te vergeten dat ook de moordenaar "een schepsel van God" is.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen