Jack Wilson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Jack (71) schoot dader schietpartij dood in de kerk: "Ik ben God dankbaar"

Hij hoopte dat het nooit zou gebeuren, maar toch werd het werkelijkheid: een schietpartij tijdens een kerkdienst. Toen een vreemde man om zich heen schoot, kwam een 71-jarige man in actie. We hebben het over Jack Wilson, hoofd van het beveiligingsteam van de West Freeway Church of Christ in de Amerikaanse plaats White Settlement (Texas).

"Er stonden mensen voor me, tussen de schutter en mijzelf. Ik moest heel even wachten tot ik zeker wist dat ik niemand anders zou raken", citeert RTL Nieuws naar aanleiding van een interview van Wilson met het Amerikaanse ABC. Hij stond achter in de kerk toen de 43-jarige Keith Thomas Kinnunen het vuur opende. Die schoot twee mannen dood, waarna hij door Wilson met een schot in het hoofd werd gedood.

"Ik wil iedereen bedanken die naar aanleiding van wat er is gebeurd heeft gebeden", schreef de 71-jarige held later op zijn Facebookpagina. "Ik hoop dat niemand dit ooit hoeft mee te maken, maar het kwaad bestaat en ik moest met mijn geweer in actie komen. Ik dank God dat Hij mij heeft gezegend om op deze manier als hoofd van het beveiligingsteam te kunnen dienen. Ik ben verdrietig over de dood van twee broeders en zusters, maar wij zullen ons niet bij het kwaad neerleggen."

Het motief van de schutter is nog altijd onduidelijk. De politie doorzocht zijn huis, maar dat heeft nog altijd niets opgeleverd.

Reacties

J
Deze man is een held, als de democraten het voor elkaar hadden gekregen om je wapens in te leveren hadden er verschijnlijk tientallen doden gevallen.
H
In Texas geldt vrije wapendracht. Volgens sommigen staat in de grondwet dat iedere Amerikaan het recht heeft om wapens te dragen. In die zin is deze man niet in overtreding. Vervolgens handelde hij uit noodweer en moest kiezen uit twee kwaden en koos m.i. voor het minst kwade. Lijkt mij nogal logisch, als hij niet had ingegrepen had men hem nalatigheid kunnen verwijten. Uiteraard was een niet dodelijk schot beter geweest maar wat doe je in zo’n situatie .

Het is aan de rechter om te bepalen of hij een moordenaar is.

Precies, heeft hij doelbewust de dader dodelijke getroffen, ja of nee. Wanneer uitschakeling van de dader het doel was zal er sprake kunnen zijn van "noodweer" ter bescherming van potentiele slachtoffers. De vaardigheid van de schutter kan een discussiepunt zijn. Richtte hij doelbewust op zijn hoofd of was het per ongeluk. Was hij geoefend dan had hij mogelijke de dader op een andere plaats kunnen raken om hem uit te schakelen. Daarom is een onderzoek hiernaar van belang.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.