paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 januari 2020 door Patrick Simons

Paus tikt vrouw op de vingers en preekt dag later over geweld tegen vrouwen

De paus is waanzinnig populair onder zijn miljoenen volgelingen. De leider van de Rooms-Katholieke Kerk wordt soms aanbeden als een godheid. Dat niet menselijks hem vreemd is, werd echter dinsdagavond voor een vrouw op pijnlijke wijze duidelijk. Nadat zij hem op een nogal ruwe wijze naar zich toetrok, tikte hij haar op de vingers. Letterlijk. 

De paus liep dinsdagavond over het Sint-Pietersplein en er was uiteraard veel publiek aanwezig. Op de beelden is te zien dat hij in eerste instantie vrolijk en ontspannen de handen schudt van een aantal gelovigen. Wanneer hij echter weg wil lopen bij het publiek, trekt een vrouw hem op nogal ruwe wijze terug en begint ze tegen hem te praten. De paus reageert vervolgens behoorlijk boos en wanneer ze niet loslaat, geeft hij haar zelfs een tik op haar vingers. Daarna laat ze los en loopt de vrouw verder. 

Een dag later, tijdens de eerste mis van het nieuwe jaar, sprak de paus zich vervolgens op behoorlijk felle wijze uit tegen de uitbuiting van vrouwen. Ook geweld tegen vrouwen kwam ter sprake. Daarbij zei hij onder meer dat geweld tegen vrouwen gelijk staat aan geweld tegen God. Tijdens de mis kwam hij dan ook terug op het voorval van een dag eerder. Hij bood uitgebreid zijn excuses aan en stelde een slecht voorbeeld te zijn geweest. 

Reacties

H
Ach de paus zal ook wel eens een slecht humeur hebben, hij is tenslotte ook maar een mens. De kop boven het artikel is inderdaad negatief en een beetje flauw.
We zouden ook van een sterfelijk mens geen godheid moeten maken. Hij is ook niet de plaatsvervanger van Christus op aarde, maar het Hoofd van de Katholieke kerk. Ook de vaak verkeerd uitgelegde zin alsof de Paus in erfopvolging van Petrus mag optreden, is een misvatting. De geschiedenis laat zien dat Pausen zeer feilbaar zijn geweest. Niets menselijks was hen vreemd. Gelukkig betreft het hier een nuchtere menselijke Paus.
P
Voordat je oordeelt ook goed te weten dat die zelfde Paus de dag na deze gebeurtenis openbaar zijn excuses gaf over wat er was gebeurd en aangaf dat hij dit niet had mogen doen. En hij haalde hierbij 1 Kor 13 aan.

https://www.ad.nl/video/kanalen/buitenlands-nieuws~c401/series/snel-nieuws~s921/paus-maakt-excuus-voor-eigen-gedrag-tegen-vrouw~p121146

Ik vind dit artikel dan ook erg Negatief "smaakmakend" en wou Patric willen vragen zich voortaan beter te oriënteren voordat hij een mening geeft.

Bekijk ook: Netflix film "The two Popes" eens.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.