Gerrit Averesch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Ophef op Hogeschool vanwege conservatieve opvatting van afdelingsdirecteur over homoseksualiteit

De benoeming van Gerrit Averesch als nieuw afdelingshoofd van de Hogeschool Arnhem Nijmegen heeft voor de nodige ophef gezorgd. De reformatorische Averesch zou met zijn opvattingen over homoseksualiteit voor een onveilig gevoel zorgen bij medewerkers en studenten, laat De Gelderlander weten.

Volgens Rens Horn, hoofddocent van de afdeling Automotive, geeft Averesch op de werkvloer blijk van zijn kijk op menselijke relaties die niet stroken met de Bijbelse opvatting. Horn baseert zich op voorbeelden van medewerkers, die hij niet nader wil beschrijven om de betrokkenen niet in verlegenheid te brengen. "Er zijn collega’s die zeggen: ik voel me hier niet prettig meer, ik ga ergens anders werken", aldus Horn, die als enige de brief niet anoniem ondertekende.

Door een fusie kwam Averesch in november aan het hoofd te staan van een team van ongeveer 300 medewerkers. In een brief hebben er 36 van hen bezwaar aangetekend tegen zijn benoeming. Tegenover het Reformatorisch Dagblad zegt hij "verbaasd en verdrietig" te zijn over de brief. Hij geeft aan dat hij ook homoseksuelen respectvol wil behandelen. Averesch vindt het lastig dat de brief op één na anoniem is ondertekend. "Hoe kan ik zo met hen in gesprek gaan?"

Directeur Kees Boele van de HAN wijst erop dat de hogeschool openstaat voor iedereen. De keus viel op Averesch vanwege zijn kwaliteiten. Averesch is ook actief binnen de SGP en de RMU.

Foto: SGP Gelderland/YouTube

Reacties

Triest dat je kennelijk niet meer mag uitkomen voor wat de Bijbel zegt. Je wordt direct geframed.

Merkwaardig dat bijbelse opvattingen aan sommigen een onveilig gevoel geven. Dan vraag ik mij af zij zich dan wel bij God veilig voelen. God is liefde maar ook heilig, en ZIJN waarheid maakt werkelijk vrij.
K
Mag deze man niet voor zijn mening uitkomen (als daarom wordt gevraagd), of verkondigt deze man ongevraagd zijn mening?

Ik kan mij voorstellen dat in geval van het laatste, dit inderdaad ongewenst is. Als leidinggevende beoordeel je je de mensen onder je op hun verrichte werkzaamheden en niet op hun privésituatie.

Maar ondertussen blijkt dat eigenlijk nergens uit.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (11)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen