Jeroen voor ‘t Hekke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 januari 2020 door Jeffrey Schipper

YouTuber gaat binnen één week de hele Bijbel lezen

De YouTuber Jeroen voor ‘t Hekke gaat de challenge aan om binnen één week live op YouTube de hele Bijbel te lezen. Hij doet dit met het doel om jongeren te inspireren om, dagelijks, de Bijbel te lezen en om te laten zien dat de Bijbel relevant is voor hun dagelijks leven.

De challenge start zondag 5 januari om 18.00 uur en eindigt naar verwachting op zaterdag 11 januari om 12.00 uur. Stichting Stronglife, de organisator achter de actie, werkt bij deze challenge samen met het Nederlands Bijbelgenootschap. Samen hopen ze dat jongeren ontdekken dat de Bijbel relevant is voor hun dagelijks leven. Tijdens de challenge leest Jeroen voor uit de nieuwe Jongerenbijbel en wordt hij ondersteund door verschillende meelezers zoals DJ Roberto Rosso en Hour of Power-presentator Jan van den Bosch.

Volgens Stichting Stronglife komt de actie precies op het goede moment. Jeroen: “De jaarwisseling is hét moment van de goede voornemens. Velen willen bijvoorbeeld meer sporten en minder actief zijn op social media. Uit onderzoek van EO BEAM blijkt dat 85% van de jongeren graag meer uit de Bijbel wil lezen. De kans is dus groot dat dit, of zelfs het in één jaar uitlezen van de Bijbel, voor komend jaar op het lijstje van de christelijke goede voornemens staat.”

Voor Jeroen is dat niet anders: “Ik heb al jaren het verlangen om de Bijbel helemaal van kaft tot kaft te lezen. Zo ben ik begonnen aan leesplannen als De Bijbel in een jaar. Maar zoals dat bij veel goede voornemens gaat, hield ik dit niet vol. Het lijkt mij daarom goed om het eens echt serieus aan te pakken. Geen lange plannen, maar direct aan het begin van het jaar binnen een week de hele Bijbel uitlezen.” Volgens Jeroen kun je dit gerust een hele challenge noemen, want volgens de planning doet hij hier ongeveer 80 uur over. Door dit live op YouTube te doen kunnen jongeren ook meedoen aan de actie.

Jongeren kunnen via het Instagram-account @stronglifenl meedoen met online challenges en maken zo kans op het winnen van de nieuwe Jongerenbijbel, Bijbel in Gewone Taal. De challenge is live te volgen via het YouTube-kanaal van Stronglife en via deze website.

Reacties

C
Wow, goed initiatief Jeroen!!

Heel veel openbaring gewenst (en een pen, om de teksten te markeren die je naderhand nog eens in rust wilt bekijken :)!)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.