Ds. M. Noorderijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 januari 2020 door Jeffrey Schipper

'Soms voelt de hoeveelheid kerkelijke activiteiten wat beklemmend'

'Persoonlijk vind ik het heel mooi om betrokken te zijn bij de kerkelijke gemeente. Maar soms voelt de hoeveelheid mogelijkheden die er is wat beklemmend. Maken we ons soms niet veel te druk?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

Ds. M. Noorderijk verwijst naar de rijke jongeling. "Deze man heeft naar eigen zeggen al de geboden van God onderhouden. Toch ontbreekt hem één ding: 'verkoop alles en volg Mij.' Het is hier niet de plaats om uitgebreid bij die geschiedenis stil te staan, maar het stelt ons wel voor de vraag waarom zijn al die activiteiten er in de gemeente en waarom gaan we er naar toe? Is het bijwonen van al die activiteiten een doel op zich of willen we er zijn omdat de Heere door Zijn Woord er spreken wil?

Iedere kerkenraad zal met het oog op de eigen gemeente hierin keuzes hebben te maken. En ook ieder gemeentelid zal hierbij eerlijk zijn of haar verantwoordelijkheid hebben te nemen. Meerdere kringen en bijeenkomsten geven de mogelijkheid om passend bij de eigen situatie één of meerdere samenkomsten te bezoeken. Passend in de levensomstandigheden van dat moment.

Om betrokken te zijn op een gemeente hoef je niet alle activiteiten te bezoeken. Het kan zelfs iets ‘doenerigs’ worden. Als ik maar overal ben is het goed. Ik onderhoud dan alle geboden van God, alle activiteiten. Vergelijk wat Paulus daarover schrijft in Galaten 2: 16 en verder. Weer met eigen inbreng bezig. Maar is de liefde er ook? De liefde tot de Heere Jezus Christus. Hem volgen, dan wordt het bezoeken van al die activiteiten niet meer een opgave, maar een gave."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!