Kerkdienst schietpartij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 december 2019 door RTL Nieuws | AD | NOS

Doden door schietpartij bij kerk VS; kerkgangers schieten dader dood

Door een schietpartij bij of in een kerk in de Amerikaanse plaats White Settlement (Texas) zijn zondag zeker twee doden gevallen. Een gewonde is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, aldus lokale media. Kerkgangers slaagden erin om de dader uit te schakelen.

Op beelden op internet is te zien hoe een in het zwart geklede schutter in de volle kerk tijdens een dienst met een vuurwapen loopt en op mensen schiet, meldt RTL Nieuws. Vervolgens lopen kerkgangers met een vuurwapen op de schutter af en schakelen ze hem uit. De schietpartij en de commotie in de kerk zijn gefilmd omdat de dienst via YouTube werd uitgezonden. "Twee heldhaftige parochianen hebben met hun snelle actie talloze levens gered, en onze harten gaan uit naar hen en hun families," aldus Jeoff Williams, van de politie in Texas volgens het AD.

Over het motief van de schutter is nog niets duidelijk, voegt de NOS toe. Ook is nog onbekend of hij het specifiek had gemunt op de mensen die hij raakte. Wel heeft de politie bekendgemaakt dat de man in het verleden meermalen is gearresteerd.

Reacties

Donald Trumps tweed hierover:

Armed congregants quickly stopped a crazed church shooter in Texas. If it were not for the fact that there were people inside of the church that were both armed, and highly proficient in using their weapon, the end result would have been catastrophic. A big THANK YOU to them!

Ik ben nog steeds in afwachting van meer informatie over deze 'crazed church shooter'.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.