Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 december 2019 door Jeffrey Schipper

GerGem-predikant M. Golverdingen (78) overleden

In zijn woonplaats Dordrecht is op zondagmorgen 29 december ds. M. Golverdingen overleden. De predikant uit de Gereformeerde Gemeenten (GerGem) is 78 jaar geworden, laat GerGeminfo.nl weten.

In 1976 werd hij toegelaten tot de Theologische School en na drie jaar werd hij door het curatorium beroepbaar gesteld. Als predikant heeft ds. Golverdingen in totaal zeven gemeenten mogen dienen: ’s-Gravenzande (1979), Utrecht (1984), Ridderkerk-Slikkerveer (1988), Groningen (1993), Gorinchem (1997), Boskoop (2001) en de gemeente Waarde (2008). Op 1 juni 2011 ging ds. Golverdingen met emeritaat.

Ds. Golverdingen studeerde veel en had een vruchtbare pen. Van zijn hand verschenen onder meer ”Ds. G.H. Kersten, facetten van zijn leven en werk”, ”Avonden met Teellinck”, ”Om het behoud van een kerk” (doctoraalscriptie), ”Vernieuwing en verwarring - De Gereformeerde Gemeenten 1946-1950” (promotie in 2014 tot doctor in de theologie), met daarop een vervolg ”Geschiedenis van een scheuring - De Gereformeerde Gemeenten 1950-1957”.

Zijn betrokkenheid op de jeugd kwam tot uiting in het feit dat hij de eerste jeugdwerkadviseur in de GerGem is geweest. Hij gaf een nieuwe impuls aan de teruglopende belangstelling voor het jongerenblad Daniël.

Foto: GerGem Boskoop | GerGeminfo.nl

Reacties

d
Sterkte voor de nabestaanden..
A
Medeleven en condeleance voor alle nabestaamden

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.