Wilkin van de Kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 december 2019 door Wilkin van de Kamp

Waarom Wilkin van de Kamp graag kerstliederen luistert (zelfs midden in de zomer)

De komst van Jezus stond vol van bovennatuurlijke gebeurtenissen. Jesaja had geprofeteerd dat de Messias geboren zou worden uit een maagd: ‘De Here zal zelf een teken vaststellen: een maagd zal een kind krijgen’ (Jesaja 7:14, HB). De wereld kan dit niet begrijpen. De zonde is zo diep doorgedrongen in ons mens-zijn, dat we zeggen: een man zonder zonde? Dat kan niet! En Jezus zou geboren zijn uit een maagd? Dat kan al helemaal niet!

Maar voor God was het onmogelijk dat Jezus geboren zou worden uit een man én een vrouw, want dan zou Hij deel hebben gekregen aan onze zondige natuur. Daarom moest God een wonder doen. Vanaf de conceptie, het moment dat de Heilige Geest over Maria kwam en God in haar baarmoeder een scheppingswonder verrichtte, klopte het hart van God in deze baby. Jezus had niet het erfelijk materiaal van Jozef, maar van zijn Vader in de hemel. Hij ontving niet de karaktereigenschappen van zijn aardse vader, maar de goddelijke natuur van zijn hemelse Vader.

De geboorte van Jezus is een groot wonder. Zoiets had na Adam en Eva nog nooit op aarde plaatsgevonden: een mens zonder zonde, vanaf het prilste begin. Jezus is zonder zonde geboren om jouw zonden op zich te nemen, om jou te verlossen en je een nieuw leven te geven. Dat is het wonder van Kerst! Daarom luister ik zelfs midden in de zomer naar kerstliederen...

En de engel antwoordde en zei tegen haar:
De Heilige Geest zal over u komen
en de kracht van de Allerhoogste zal u overschaduwen. Daarom ook zal het Heilige dat uit u geboren zal worden, Gods Zoon genoemd worden - Lucas 1:35

Bovenstaand fragment is afkomstig uit het dagboek Begin je dag met God.

Reacties

O
Ha ha nou Wilkin ik moet er niet aan denken het hele jaar kerstl liederen. De 1e 4 eeuwen werd kerst nog niet eens echt gevierd wel Pasen. Dus ook geen kerstliederen. Tuurlijk is het gebeuren geweldig en essentieel ook.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen