Patrick en Jeffrey
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2019 door Jeffrey Schipper

Dit zijn de 5 meest beluisterde CIP Podcasts van 2019

Iedere week bespreken redacteuren van CIP.nl boeiende nieuwsberichten en verhalen in de CIP Podcast. Ook bezoeken we regelmatig een boeiende gast die zijn of haar licht op de actualiteit laat schijnen of inspirerende verhalen deelt. Aan het einde van 2019 zetten we de vijf best beluisterde CIP Podcastst van het jaar op een rijtje.

1. Jeffrey & 'Nashvilledominees' over de studiedag over de Nashvilleverklaring en homoseksualiteit

Jeffrey bezocht in Putten de studiedag naar aanleiding van de veelbesproken Nashvilleverklaring. Jeffrey sprak met ds. M. Klaassen, ds. Kees van Velzen en ds. P. de Vries over homoseksualiteit en waarom zij het tijd vinden voor een statement op dit gebied.

2. Ds. A. A. Egas & Jeffrey over dominee-zijn in Friesland, spanningen CGK en een smartphoneverbod

Ds. A. A. Egas en Jeffrey bespreken op een jaarlijkse conferentie die door meer dan 100 reformatorische dominees wordt bezocht Egas' leven in Friesland, het domineesbestaan, spanningen in de Christelijke Gereformeerde Kerken en een smartphoneverbod op een reformatorische school.

3. Patrick & Jeffrey over geschorste LCJ-directeur, koers ChristenUnie en conferentie refodomineesPatrick & Jeffrey bespreken de schorsing van de directeur van LCJ (Landelijk Contact Jeugdwerk) en opvallende uitspraken van ChristenUnie-staatssecretaris Paul Bokhuis over het homohuwelijk. Verder blikt het duo terug op Jeffrey's bezoek aan een conferentie, waarbij hij tientallen reformatorische dominees ontmoette.

4. Geerten, Patrick & Jeffrey over doopkwestie Urk, kritiek op de EO & verslavingenPatrick & Jeffrey bespreken een opmerkelijke kwestie op Urk, waar rumoer is ontstaan omdat een docent een bekeerling heeft gedoopt in het IJsselmeer. Met Geerten bespreekt Jeffrey een column van ds. M. Klaassen over de EO en een onderzoek over verslavingen onder reformatorische christenen.

5. Patrick & Jeffrey over het einde der tijden, de reformatorische en evangelische goudmijnPatrick & Jeffrey bespreken een boeiend interview met Jeroen Koornstra over zijn visie op het einde der tijden. Ook komt het interview met Menno Hanse ter sprake. Hij ziet hoe zijn woonplaats Veenendaal wordt overspoeld door een evangelische golf en deed een aantal spraakmakende uitspraken.


CIP Podcast
- "Mensen zijn ten onrechte weggezet als complotgekkies" - CIP Podcast
- Youp van 't Hek wil oudejaarsconference naar kerk verplaatsen: goed idee? - CIP Podcast
- Evangelist Daniël ziet dat angst regeert: "Druk op kerken is ongezond" - CIP Podcast
- Bart Jan Spruyt vindt berichtgeving NOS over christenen belabberd - CIP Podcast
- Bart Jan Spruyt verbaast zich over "drogredenering" ChristenUnie - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen