Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Ruben Jorritsma draagt argumenten aan voor het bestaan van God

In De Ontmoeting aan de Nieuwstraat 19-21 in Deventer draagt Ruben Jorritsma op woensdag 8 januari argumenten aan voor het bestaan van God.

Vaak hoor je zeggen dat je nooit zeker kunt weten of God bestaat. Het is een kwestie van geloof. Geloof wordt vaak als iets persoonlijks gezien dat je niet wetenschappelijk en objectief kunt bewijzen. Toch hebben mensen in de praktijk vaak wel redenen om in God te geloven. Door een bepaalde steun die ze ervaren, of iets wat ze meemaken.

Error: could not load events

Ruben onderbouwt met rationele en wetenschappelijke argumenten dat er een Schepper is. Hij heeft een bachelor in moleculaire biologie en een master in de evolutiebiologie. Hij werkt via Wageningen Universiteit aan zijn promotieonderzoek in de wetenschapsfilosofie en is betrokken bij Weet Magazine en Geloofsverdediging.nl. Na zijn lezing beantwoordt hij vragen.

De lezing is een activiteit van Deventer Denkt, dat mensen aan het denken wil zetten over het bestaan van God en de betrouwbaarheid van de Bijbel. De toegang is gratis, maar aanmelden gewenst via deventerdenkt.nl.

Reacties

K
Allah is ook god. Als god zich zou laten kennen uit rationele en wetenschappelijke argumenten, dan is god een morbide god, waar ik niet in wil geloven. Dat is overigens de zelfde god van de dubbele predestinatie die schijnbaar een hoop menselijk leven heeft geschapen, om het voor eeuwig zoveel mogelijk pijn te doen. Ik geloof in God, die de Vader is van Jezus Christus. Die God wil als een Vader voor ons zorgen. Daar kan geen rationaliteit of wetenschap tegen op.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.