Acteur Freek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 januari 2020 door Hour of Power

Acteur Frederik de Groot bekeerde zich op een begrafenis: "Jezus help, ik kan en wil het niet meer alleen"

Acteur Frederik de Groot maakt een bijzondere entree in de uitzending van Hour of Power. Volledig in de rol van Scrooge schreeuwt en tiert hij erop los. Het past bij zijn jaarlijkse optreden rond deze tijd waarin hij de oude vrek vertolkt, in het Westfries Museum in Hoorn. "Het is een prachtig verhaal. Scrooge krijgt bezoek van drie geesten, de laatste laat hem de toekomst zien. Hij ziet een grafsteen met zijn naam erop. Dan roept Ebenezer Scrooge het uit: 'God mag ik nog veranderen?' Vervolgens valt hij flauw en als hij wakker wordt geeft hij al zijn geld weg, begint te zingen en is helemaal blij met zijn nieuwe leven", vertelt De Groot.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

De rol van Scrooge is de 73-jarige acteur op het lijf geschreven: lange tijd was hij erg ongelukkig en had hij moeite met het leven. Ondanks zijn succes in de televisieseries als ‘Baantjer’, ‘Westenwind’ en ‘De Fabriek’ vond hij niet de voldoening waarnaar hij op zoek was. Hij zocht zijn heil bij allerlei spirituele stromingen maar kon het nergens vinden. Tot Frederik tijdens een begrafenisdienst een korte speech moet houden.

Gods Geest
Frederik: "Ik voelde mij in die tijd niet goed, ik had pijn in mijn rug en was depressief. Voor een begrafenisdienst reisden mijn vrouw en ik af naar Staverden. In dat kerkje zei ik tegen mijn vrouw: “Het lijkt wel of Gods Geest hier aanwezig is.” Ik weet het nog heel goed, ik vertelde haar ook dat ik daarom geen woordje wilde doen. Maar mijn vrouw wees mij heel nuchter op de liturgie en jawel, daar stond mijn naam tussen", vertelt de acteur over een bijzonder moment in zijn leven, zo’n zes jaar geleden.

Help
"Normaal is dat helemaal geen probleem maar nu zag ik er zó tegenop. Toen heb ik in mijn hoofd geroepen: 'Jezus help, ik kan en wil het niet meer alleen.' En nog een keer: 'Jezus help, ik kan en wil het niet meer alleen.' Alles vervaagde op dat moment, ik riep het keihard uit in mijn hoofd. Toen gebeurde bij mij wat je een bekering noemt."

Reacties

Mooi. Tijd geleden dat we elkaar gezien hebben. Moeten we nog eens doen bij een kop koffie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.