echtpaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

23 december 2019 door Patrick Goede

Het oudste echtpaar ter wereld deelt hét geheim voor een goed huwelijk

Ze zijn 105 en 106 jaar oud, John en Charlotte Henderson, het oudste echtpaar ter wereld. Ze verloofden zich in 1934 en trouwden in 1939. 85 jaar samen en 80 jaar getrouwd. "Het duurde vijf jaar voordat ze besloten had dat ze echt met mij wilde trouwen", zegt John over het feit dat ze lange tijd verloofd waren.

"John is een goede man op alle fronten", zegt Charlotte over haar man. De twee leerden elkaar kennen op de Universiteit van Texas. Tijdens een les biologie kwamen ze voor het eerste met elkaar in contact, John 21 en Charlotte 20 jaar oud.

Als John naar het geheim van hun lange huwelijk gevraagd wordt zegt John dat je geen dag voor lief moet nemen. "Zet je elke dag in voor je huwelijk. Leef een gematigd leven, niet te veel eten en niet te veel drinken. Doe niets waar je later spijt van gaat krijgen. Wees tevreden met je hebt", aldus John. 

Opvallende details: Het koppel trouwde met slechts twee aanwezige gasten op hun bruiloft en hun Honeymoon was in een hotel in San Antonio voor zeven dollar per nacht.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.