Scar of Bethlehem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2019 door NOS | NU.nl

'Aangepaste kerststal' in Bethlehem voor stukje grensmuur Israël

In zijn nieuwe kunstwerk verbindt de Britse kunstenaar Banksy het kerstverhaal met de huidige situatie tussen Israël en de Palestijnse gebieden, schrijven diverse media waaronder de NOS.

De ster van Bethlehem heeft in het werk van Banksy plaatsgemaakt voor een stervormig gat in de muur, dat is veroorzaakt door een bominslag, laat NU.nl weten. Het werk Scar of Bethlehem wordt door de kunstenaar in een verklaring 'een aangepaste kerststal' genoemd. Op de muur zijn de woorden 'liefde' en 'vrede' in het Engels en Frans in graffiti opgeschreven.

"Hij laat zien dat we hier niet in vrijheid leven, dat Kerst hier niet is zoals het zou moeten zijn", licht hotelmanager Wisam Salsaa toe. In zijn Walled Off Hotel is het kunstwerk te zien. Salsaa is van mening dat de muur niet bijdraagt aan vrede tussen Palestijnen en Israëliërs.

Reacties

Ach, die muur staat er niet voor niets; die is niét uit de "lucht" komen vallen.
Bansky is hiermee flink in mijn achting gestegen na die stunt met die tekening waar een versnipperaar in de lijst was ingebouwd. Het is een indrukwekkend en gruwelijk toepasselijk kunstwerkje op een toepasselijke plek in dat hotel met dat afschuwelijke uitzicht op de apartheidsmuur in Bethlehem. Dit is de wereld waarin Jezus geboren werd, nog altijd wachten we hals reikend op de Wederkomst om aan deze en dit soort toestanden die mensen elkaar aandoen een eind aan te maken

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.