Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2019 door Geerten van Breugel

Premier Palestijnse Autoriteit: "Jezus was een Palestijnse guerillastrijder"

De Palestijnse Autoriteit hield eerder deze maand een kerstviering, waarin ze stelden dat Jezus een "Palestijnse guerillastrijder" was. CBN tekent op dat de evangelicale leider Laurie Cardoza-Moore het niet alleen onjuist, maar ook antisemitisch vindt. "Deze onverantwoordelijke haatpredikers brengen Joden in gevaar."

De premier van de Palestijnse Autoriteit zei tijdens de bijeenkomst dat "Kerst een Palestijnse nationale vakantie is, en Jezus een Palestijnse guerillastrijder die opstond tegen onrecht en de burgers van Birzeit opriep om hun stad aan te moedigen. Christenen zijn het zout van het landen moeten hun land in stand houden. We werken samen voor bevrijding van de onderdrukking." Cardoza-Moore reageerde op de plechtigheid en vindt dat het Joden potentieel kwetsbaar maakt voor gewelddadige aanvallen. "De gedachte dat Jezus een Palestijn was, is het onrechtmatige kind van Palestijnse terroristenen en vervangingstheologen die uiteindelijk wereldwijd tot aanvallen op Joden kunnen leiden."

Volgens de Amerikaanse en oprichter van Proclaiming Justice to the Nations zou Jezus niet eens in Palestina mogen komen. "Grote rode tekens verschijnen op de wegen naar Bethlehem en geven aan dat het een 'no-go area' is voor Israëliërs. Als Jezus vandaag de dag leefde, werd Hij een Joodse kolonist genoemd en werd Hij in Bethlehem geweigerd."

Reacties

Ach, Jezus wordt voor van alles en nog wat geclaimd en uitgemaakt.

Hij was Jood in alles!

Dus laat ze maar kletsen.
H
Lees : “Als Jezus vandaag de dag leefde, werd Hij een Joodse kolonist genoemd en werd het Hem geweigerd in Bethlehem te komen."Gelukkig leert kerstverhaal ons dat waar voor Hem geen plaats is

plaats gemaakt wordt.
T
Jezus een "Palestijnse guerillastrijder"???

Als het ten faveure is voor de islam herschrijven moslims gewoon de geschiedenis. Dan ontkennen zij (gewoon) de band van het Joodse volk met Jeruzalem. Zij generen zich voor deze vervalsing niet, het is tactiek ten behoeve van uitbreiding van de islam. Daarvoor wordt geschiedenis geloochend en of vervalst. Moslims zijn zo stellig in hun beweringen, dat ze hun eigen verzinsels geloven.

Vier Arabische woorden die je moet weten:Taqiyya, Tawriya, Kitman en Muruna

bijbel.startkabel.nl/forum/?id=51
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.