Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2019 door Geerten van Breugel

Amerikaanse christenen reageren op oproep Christianity Today om aftreden Trump: "Trots dat we te genadig zijn voor zondaren"

In een brief aan de directeur van Christianity Today hebben bijna 200 Amerikaanse evangelicals hun veroordeling uitgesproken over het standpunt dat het magazine inneemt rond het aftreden van president Donald Trump. Het commentaar van het blad "trekt de spirituele integriteit en getuigenis in twijfel van tientallen miljoenen gelovigen die hun burgelijke en morele plichten serieus nemen."

De reactie van de leiders in de Verenigde Staten volgt op het commentaar van hoofdredacteur Galli in het blad Christianity Today, waarin hij stelde dat president Trump moest aftreden. "We zijn, in feite, niet 'extreem-rechtse' evangelicals zoals de auteur ons karakteriseert", vinden de ondertekenaars. "Sterker nog, we zijn Bijbelgetrouwe christenen en patriottische Amerikanen die dankbaar zijn dat onze president ons advies heeft gezocht met zijn regering. Als het gaat om de rechten van de ongeborenen, om religieuze vrijheid te vergroten, (...) en het rechtssysteem te hervormen. We zijn geen theocraten en we herkennen dat ons imperfecte politieke stelsel een reflectie is van een gevallen wereld, waarin wij leven. Vertrouwend op de genade van onze Heere Jezus Christus, die vrijgegeven is voor zondaars en heiligen."

Galli schreef in het commentaar dat Trump zijn ambt moet verlaten, omdat hij "de grondwet overtrad" en "diepgaand immoreel" is.

De dagen na het verschijnen van het commentaar verschenen al berichten van evangelicals die zeggen hun president te steunen. Ook president Trump zelf reageerde op Twitter en zei "dat er geen president is geweest die zoveel voor de evangelicale community gedaan heeft. (...) Ik lees geen [Christianity Today] meer!"

Christianity Today is opgericht door Billy Graham, de vader van Franklin Graham. Franklin Graham zegt het dan ook belangrijk te vinden om te reageren. "Mijn vader zou het niet met hun mening eens zijn, sterker nog: hij zou teleurgesteld zijn. Ik heb niet eerder gedeeld op wie mijn vader stemde bij de laatste verkiezingen, maar vanwege dit artikel doe ik dat wel. Mijn vader kende Donald Trump, geloofde in Donald Trump en stemde op Donald Trump." In zijn reactie beschuldigde Graham Christianity Today er verder van dat hun "enige doel is om de huidige president in diskrediet te brengen".

Een aantal verdere reacties van Amerikaanse christelijke leiders:

Reacties

H
Christianity Today had waarschijnlijk een zelfde standpunt in genomen bij het koningschap van Salomo, Rehabeam en David etc.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.