attalah hanna
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2019 door Patrick Simons

Aartsbisschop van Jeruzalem zegt vergiftigd te zijn door Israël

Atallah Hanna, de Grieks-orthodoxe aartsbisschop van Jeruzalem is met verschijnselen van vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Diverse media stellen dat hij in zijn kerk aanwezig was toen er chemische gassen naar binnen werden gespoten. Zelf beschuldigt hij Israël.

Door de giftige stoffen raakte hij verlamd en werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is zijn situatie stabiel. Hanna is een Palestijnse aartsbisschop die zich met grote regelmaat kritisch uitlaat over de wijze waarop Israël met de Palestijnen omgaat. Hij stelde ook al meerdere keren dat christenen wegkijken van het lijden van de Palestijnen en blind achter Israël staan. Hij zet zich actief in voor de Palestijnen.

Dat leidt nu tot de speculaties dat de chemische gassen door het Israëlische leger in de kerk zijn gespoten. Vooralsnog zijn daar echter geen bewijzen van. Het Israëlische leger heeft zelf nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Atallah is inmiddels volledig hersteld en heeft meermaals Israël beschuldig van een poging hem te vergiftigen. 

Reacties

G
Ik mis in dit artikel wie het is, die speculeert. Speculaties zijn vaak weinig betrouwbaar.
J
CIP schaam jullie! Deze figuur is een Palestijnse haatprediker die onlangs nog op een internationale conferentie in Istanboel over 'Israëls apartheid' aanwezig was. Jullie nemen blindelings deze vloek over en delen hem met tienduizenden volgers. Zonder enige bronvermelding of verantwoording voor deze beschuldigingen aan het adres van Israël. Deze persoon is naar het ziekenhuis afgevoerd nadat er een traangasgranaat in zijn kerk tot ontploffing kwam. Wie deze naar binnen heeft gegooid is de vraag (voor hetzelfde geld was het zijn eigen aanhang).
M
Ik ben het helemaal eens met Jesse Eek. Domme, naïeve actie van CIP op deze 'christelijke ' site
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.