echtscheiding
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 december 2019 door Jeffrey Schipper

Deze jongeren vieren Kerst met gescheiden ouders: "We zijn als gezin nooit meer bij elkaar"

“Ik vond het moeilijk dat Kerst niet meer vertrouwd aanvoelde, we zouden nooit meer als gezin bij elkaar zijn. Daar moest ik heel erg aan wennen”, aldus de 20-jarige Kimberly in gesprek met EO BEAM. Zij is één van de jongeren die vertelt over de scheiding van haar ouders. De verhalen van deze jongeren tonen aan dat Kerst niet alleen gezellig en leuk is, maar voor sommigen ook een pijnlijke kant heeft.

Voor de 21-jarige Vieve werd Kerst ingewikkeld Met Kerst extra ingewikkeld omdat zij ook rekening moest houden met de nieuwe partners van mijn ouders en de ouders van haar vriend. "Ik wilde eigenlijk iedereen zien, daarvoor kwam ik kerstdagen tekort. Samen met mijn zus puzzelde ik vaak net zo lang totdat het plaatje compleet was. Na Kerst was ik dan zo uitgeput dat ik een paar dagen bij moest komen. Toen ik ouder werd, besefte ik dat ik op te veel verschillende plekken wilde zijn. Ik moest keuzes maken, alles doen kan gewoon niet. Gelukkig snappen mijn ouders dat inmiddels heel goed, ook al vinden ze het natuurlijk jammer."

Marsha Pinedo is oprichter en directeur van Villa Pinedo, een platform waar kinderen van gescheiden ouders hun hart kunnen luchten. Zij ziet dat de feestdagen stress kan veroorzaken bij kinderen met gescheiden ouders. "Zij voelen de spanning en dat is niet raar: met Kerst wordt zichtbaar hoe het ouderschap na een scheiding verdeeld is."

Lees het volledige verhaal op de site van EO BEAM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events