Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2019 door Katholiek Nieuwsblad

Amsterdamse priester zegt genderlezing af na publicatie in Parool

De Amsterdamse pater sacramentijn Gerard Wijers heeft een lezing over de genderideologie afgezegd na berichtgeving in dagblad Het Parool, laat het Katholiek Nieuwsblad weten.

Het Parool citeerde uit eerdere lezingen die terug te lezen en luisteren zijn op internet. De krant nam aanstoot aan verschillende uitspraken van de priester. Door zijn lezing te annuleren wil de pater voorkomen dat zijn lezing “mede door mogelijke perspublicaties, uit zijn verband wordt gehaald en een zelfstandig leven gaat leiden”.

In de aankondiging van de lezing verwijst de Nicolaasacademie naar de genderideologie met termen als “wereldwijd aangevallen” en “serieuze bedreiging”.

Reacties

Als je als pater zou staan in de kracht en het gezag van Jezus Christus, dan zou je je niet door het gekrakeel in de media laten afschrikken, je zou gewoon in Amsterdam die lezing geven, tenzij het echt onverantwoord zou worden ivm links geweld. Zulk geweld is (nog) niet aan de orde. Laat die man liever een voorbeeld nemen aan zijn geloofsgenoot E. Michael Jones, want dit zijn tijden waarin men als Christen moed moet tonen, laten zien dat men op God vertrouwt.
Ja, ook hier kun je niet vrij meer over communiceren. Voor je het weet wordt je figuurlijk "onthoofd ".

Tijden veranderen.....
De krant nam aanstoot. Gekker moet het niet worden. Zij die voorstaan dat er vrije meningsuiting is maken het anderen moeilijk hun mening te uiten omdat die afwijkt dan de hunne. Nou, waardeloze krant is dat dan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.