Bethlehem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2019 door Jeffrey Schipper

De meeste christelijke inwoners van Bethlehem zijn verhuisd, gepest of bedreigd

De echte reden voor christelijk lijden in de geboorte­plaats van Jezus is een bewuste zuivering van de eens overwegend christelijke stad van christelijke inwoners. De kerst­vieringen van nu in Bethlehem zijn niet meer dan een podium voor Palestijnse nationalistische propaganda, stelt Israël Today.

Traditioneel zijn tijdens de kerstdagen de ogen van de christelijke wereld gericht op de geboorteplaats van Jezus Christus. Daar, in Bethlehem, werd de Messias geboren en in een kribbe gelegd. En daar, in Bethlehem, vieren de lokale bevolking deze gebeurtenis al millennia lang. Maar wat vaak niet gemeld wordt, is dat elk jaar steeds minder christenen deelnemen aan de vieringen. De meeste christelijke inwoners van Bethlehem zijn verhuisd, gepest of bedreigd. Het lagere geboortecijfer onder christenen speelt ook een rol. 

Een christelijke inwoner van Bethlehem sprak onlangs met het persbureau TPS en vertelde hoe het leven daar voor Palestijnse christenen er werkelijk uitziet. In de onderstaande video bevestigt hij dat het aantal christenen drastisch is gedaald sinds 1994, toen de Palestijnse Autoriteit (PA) aan de macht kwam in en rond Bethlehem. Hij zegt dat dit een bewuste politiek van zuivering door de PA was. Veel gebouwen met christelijke kenmerken (zoals kruisen of aangebrachte bijbelverzen) werden gesloopt, om het bewijs van een christelijke aanwezigheid te verwijderen.

'Wij roepen de hele christelijke wereld en de Staat Israël op om de christenen in Bethlehem te steunen', aldus de man in de video.

Reacties

N
Palestijnen vervolgen Palestijnen .Volksgenoten staan op tegen volksgenoten, de reden ? Een andere God
J
Geen andere god maar een afgod.

Want er is maar 1 God en dat is de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Een drie enig God.

In de islam is daarvoor geen plaats. Mee eens dat er vervolging is onder Palestijnen onderling want als je uit de islam christen wordt, wordt je dagelijks leven onhoudbaar. Men wordt verstoten opgepakt en mishandeld in de gevangenis en daarbuiten.

Zeer verdrietig maar dagelijks praktijk.

Veel gebed is nodig voor christenen die op allerlei manieren vervolgd worden. Zie ook China noord Korea enz enz

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.