HGJB
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 december 2019 door HGJB

Daniël centraal tijdens HGJB-Kerstconferentie

Hoe sta je in de maatschappij? En hoe blijf je staande in je relatie met God? Tijdens de HGJB-Kerstconferentie 2019 zijn dat vragen waar we samen met honderden jongeren naar willen kijken. Dat gaan we doen van 27-30 december in Stadskanaal. Het evenement weet zich steeds weer te vernieuwen en spreekt een brede doelgroep jongeren aan.

‘On Fire | Doen als Daniel’
‘On Fire is een thema dat jongeren aanwakkert, zoals vuur dat doet wat zich verspreid. Het evangelie met het goede nieuws van Jezus verspreidt zich onder de jongeren; dat mogen ze uitdelen in hun omgeving,’ aldus Christiaan Trommel, spreker en jongerenwerker op de Kerstconferentie. ‘We hopen door dit thema jongeren handvatten te geven over hoe je dat doet; je geloof uitdragen en verspreiden. Dit doen we vanuit het Bijbelboek Daniël, waar we lezen over Daniël die aan het hof van Nebukadnezar, ver van huis, een positie krijgt. Hij wordt gedwongen keuzes te maken en doet dat samen met zijn vrienden.’

Naast de sprekers van de HGJB zijn er op de Kerstconferentie ook externe sprekers. Zo wordt de eerste dienst geleid door ds. Paul Visser. Hij zal de jongeren meenemen in Daniel 1 en de vragen ‘Hoe sta je in de maatschappij?’ en ‘Hoe blijf je staande in je relatie met God?’ behandelen. Ook is er een spreker via Open Doors. Deze christen weet hoe het is om als christen vervolgd te worden en in de gevangenis te komen. Hij zal zijn verhaal vertellen en jongeren leren hoe God je in die situatie vasthoudt en kracht geeft.

Nieuw dit jaar: festivalavond
Tijdens de HGJB-Kerstconferentie is er ook genoeg ruimte voor ontspanning en het ontmoeten van andere jongeren. Bijvoorbeeld tijdens creatieve of sportieve workshops en het spelen van spellen. Nieuw dit jaar is ook een festivalavond. De jongeren kunnen dan zelf kiezen welke artiest zij willen zien. Het aanbod: Sarah ben Hamida, Christian Verwoerd, the Bowery en Queen P.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events