Chanoeka
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2019 door Redactie

Chanoeka-viering in Utrecht als vuist tegen terreur en polarisatie

Vriend en vijand zijn het erover eens: de polarisatie in de maatschappij neemt toe. Scheldpartijen op sociale media en felle politieke debatten drijven mensen uit elkaar.
Met het joodse lichtfeest Chanoeka voor de deur wil de stichting “Vrienden van de Joodse Gemeenschap Utrecht” iedereen uitnodigen om gezamenlijk een vuist te maken tégen haat en terreur, en vóór vrijheid en verdraagzaamheid. Op deze manier kunnen we licht doorgeven aan elkaar.

‘De Chanoekalichten vormen een symbool van religieuze vrijheid voor alle volkeren omdat ze ons herinneren aan de Makkabeeën die meer dan 2000 jaar geleden vochten voor hun religieuze vrijheid. “Daarom willen we alle inwoners van Utrecht en omgeving van harte uitnodigen om Chanoeka met ons mee te vieren en licht door te geven”, aldus rabbijn Aryeh Leib Heintz.

Ook op veel andere plaatsen in Nederland zijn openbare Chanoekavieringen.
Het officiële programma start op zondag 22 december om 17.00 uur op de Mariaplaats in Utrecht met het aansteken van de Chanoekia, de Chanoeka kandelaar. Onder meer de commissaris van de koning in de provincie Utrecht de heer Hans Oosters en burgemeester Jan van Zanen zullen aanwezig zijn.

Vanaf 16:00 uur is er op het plein bij de Mariaplaats een gezellig markt met muziek, vermaak en warme hapjes, drinken en judaïca. Tevens is er een verwarmde kindertent. Dit jaar met medewerking van Meatball & Van de Camp, die ons zullen verrassen met een aangepaste voorstelling!

Life klezmer muziek zal worden verzorgd door leerlingen van CMO Concertino Muziek Onderwijs uit Amsterdam.

Reacties

H
Maar hopen dat dit wat uitwerkt maar hoofdzaak is de Vrede met God die alle verstand te boven gaat.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events