israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 december 2019 door Patrick Simons

Palestijnse christenen mogen Israël niet in tijdens Kerst

Waar Palestijnse christenen normaal gesproken van Israël de Gazastrook niet uit mogen, maakt Israël tijdens feestdagen zoals Kerst een uitzondering. Het is echter niet toegestaan af te reizen naar heilige plaatsen zoals Bethlehem of Jeruzalem, ook niet als daar familieleden wonen.

Dat zou te maken hebben met veiligheidsredenen. De Israëlische krant Haaretz stelde eerder deze week dat dit door Israël wordt aangevoerd “om met de Palestijnen te doen wat het maar wil”. Daarmee doelen ze op het inperken van rechten op onder meer godsdienstuitoefening. Palestijnen dienen een reisvergunning aan te vragen om überhaupt weg te komen uit het gebied. De aanvrager hiervan dient minimaal 45 jaar te zijn.

Palestijnse christenen mogen overigens wel naar het buitenland reizen. In dat geval kunnen ze via de Allenbybrug reizen. Het Israëlische ministerie van Defensie is overigens karig met het verstrekken van vergunning, naar eigen zeggen opnieuw wegens veiligheidsredenen.

Reacties

< Haaretz stelde eerde deze week dat dit door Israël wordt aangevoerd “om met de Palestijnen te doen wat het maar wil”. >

Goed dat Haaretz dit commentaar over de voorgewende veiligheidsredenen formuleert. Laat de christenzionisten onder ons hier goede nota van nemen.
De kerstmarkten in Europa vergeten? Het zijn zeer geliefde doelen?

En Haaretz is NRC in NL....
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.