Afghanistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 december 2019 door Jeffrey Schipper

Nieuwe hoop voor christelijk gezin dat dreigt te worden uitgezet naar Afghanistan

Het Afghaanse gezin dat vorige week vanuit het azc in Burgum naar een detentiecentrum in Zeist is overgebracht, mag weer naar een azc totdat er een definitief besluit over hun toekomst is genomen. Dat hebben vrienden van het gezin volgens de NOS te horen gekregen.

Het uit twee ouders en vijf kinderen bestaande gezin kwam vier jaar geleden naar Nederland en woonde in het azc in het Friese Burgum. Uitzetting ligt gevoelig omdat vier gezinsleden zijn overgestapt van het islam naar het christendom. Tientallen dorpsgenoten hielden afgelopen zondag bij het detentiecentrum in Zeist een protestwake met gezang en toespraken.

Alle Afghaanse christenen zijn ex-moslim en kunnen hun geloof niet openlijk belijden. Zelfs hardop zeggen dat je christen bent, is gevaarlijk. Afghanen die zich bekeren tot het christendom, worden vaak letterlijk voor gek verklaard. Sommigen lopen het risico door hun familie te worden gemarteld of vermoord. Anderen raken hun baan en huis kwijt. Afghanistan bezet de tweede plaats op de Ranglijst Christenvervolging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen