Memphis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

18 december 2019 door Jeffrey Schipper

Geëmotioneerde voetballer springt in de bres voor ploeggenoot: "Dit doet mij denken aan mijn vroegere leven"

"Ik kook van binnen. Ik moet rustig ademen, want het doet mij denken aan mijn leven van vroeger", zegt de Nederlandse voetballer Memphis Depay, verwijzend naar de tijd waarin hij nog niet bewust zijn geloof handen en voeten gaf. Hij werd onlangs besproken in de talkshow Veronica Inside nadat hij in de bres sprong voor een ploeggenoot van zijn club Olympique Lyon.

Zijn teamgenoot Marcelo werd door een eigen supporter beschimpt met een spandoek van een ezel. De Nederlandse aanvoerder rukte de banner uit de handen van de supporter, wat volgde was een handgemeen. "Dit is genânt en heb ik nog nooit meegemaakt", aldus een geëmotioneerde Depay na afloop. Weet je hoe moeilijk het is voor een ploeg als we weten dat één van ons problemen heeft met de supporters?"

In het tv-interview gaf de voetballer van het Nederlands elftal aan dat hij zijn woede wil beheersen, omdat hij rustiger is geworden. Eerder zei hij dat dit te maken heeft met het feit dat hij leest uit de Bijbel. "Sinds de afgelopen jaren lees ik veel uit de Bijbel", zei Depay eerder. "Dan zie je wat God voor ons heeft gedaan. Hoe alles is begonnen. Dat God ons heeft geschapen. Als ik de Bijbel nu lees, geeft mij dat rust. Ik wil graag meer lezen."

Hij lichtte dit vorig jaar ook toe in de studio van De Wereld Draait Door. "Bijbel lezen, worshippen, dat heeft rust in me gebracht. Toen kwam de gedachte terug: laat me iets goeds doen voor de mensen in Ghana." 

Zie ook:
Memphis Depay: "Ik ben nu bezig met het Nieuwe Testament"
Depay getuigt van God in DWDD: "Ik ben veel bezig met Bijbel lezen en worship"
Spits Nederlands elftal vergaf zijn weglopende vader: "Als je de mens niet kunt vergeven, kan God jou ook niet vergeven"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.