klimaat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 december 2019 door Patrick Simons

Dr. Prosman vergelijkt CO2-compensatie met aflaat

Een opvallende uitspraak van dr. A. A. A. Prosman tijdens de ontmoetingsdag van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland. Hij stelde onder meer dat het compenseren van de uitstoot van een vliegreis door te betalen voor planten en bomen te vergelijken is met het kopen van een aflaat. Dat tekent het Reformatorisch Dagblad op.

Het ging dinsdagmiddag op de ontmoetingsdag over klimaat en schepping waarbij Prosman deze vergelijking trok. Ook kwam de vraag ter sprake of het na de zondeval niet onvermijdelijk is dat de mens het milieu beschadigt. “De mens is egoïstisch geworden”, aldus Prosman. “Je kunt dan cynisch zeggen dat de mens toch aan zijn trekken wil komen en daardoor het milieu blijft beschadigen. Dat mag waar zijn, maar het mag je er niet van weerhouden om dwars daartegenin te doen waartoe God ons ook in dit opzicht roept.”

Prosman: “De aarde is niet iets neutraals wat wij als mensen kunnen gebruiken. Wij kunnen aan haar normen ontlenen om anders te gaan leven.”

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Heel interessante gedachte, CO2-compensatie als aflaat zien. God had dit alles al voor de grondlegging van de wereld voorzien. Wie is de mens dat hij denkt dat hij klimaatverandering kan tegenhouden. Wat een hoogmoed, na al dat mateloos profiteren van alles wat God ons door de schepping heeft gegeven, zonder dankbaarheid.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.