albert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 december 2019 door Patrick Simons

Albert van der Heide over boerenprotesten: "Als christenen moeten wij in actie komen"

Vandaag organiseren de boeren grootschalige protestacties door heel Nederland. Gisteren maakten Albert van der Heide en Peter de Hoop bekend dat ze met de actie 'Bid voor onze boeren' een gecoördineerde gebedsactie willen starten. "Want ik geloof in de kracht van het gebed en ik geloof in een doorbraak voor de boeren in Nederland", vertelt Albert.

"Ik zie al jarenlang vanaf de zijlijn dat boeren in mijn vriendenkring het zwaar hebben", zegt van der Heide. "Keer na keer verandert de overheid de regels en boeren hebben daarom nauwelijks mogelijkheden om lange termijnvisie te ontwikkelen en vast te houden."

"Ik zie mensen die van hun vak houden. Maar tegen de klippen opwerken om het hoofd boven water te houden. De prijzen staan voortdurend onder druk. De macht en druk van de inkopende supermarkten en verwerkingsbedrijven is zo hoog dat boeren het hoofd niet boven water kunnen houden."

"Ik zie boeren kampen met enorme financiële lasten vanwege vaak door de regelgeving afgedwongen investeringen. Ik zie ze werken voor uurtarieven waar ik niet van zou kunnen leven. Ik zie dat de afgelopen jaren de zelfmoordcijfers onder de boeren schrikbarend zijn opgelopen in vergelijking met andere sectoren."

"Ik zie dat er echt wat moet gebeuren!"

"We moeten in actie komen!"

"In actie komen door op onze knieën te gaan. In actie te komen door Gods aangezicht te zoeken voor onze boeren. In actie komen door een eenparig gebed naar de hemel op te zenden. In actie komen door, als rentmeesters van deze aarde, te bidden vanuit de nood voor onze boeren, om wijsheid voor onze overheid, voor zorgzaamheid voor ons milieu, om visie voor de toekomst van ons land."

"Want ik geloof in de kracht van gebed."

"Ik geloof namelijk in een doorbraak voor de boeren in Nederland. Ik geloof dat wij, als christenen, allemaal in actie moeten komen. Ik geloof dat eenparig gebed nog steeds de kracht heeft om dingen te laten schudden en wonderen vrij te zetten, zoals in Handelingen 4. Ik geloof dat gebed nog steeds de kracht heeft om vanuit de hemel wegen in woestijnen en rivieren in de wildernis te laten ontstaan, zoals Jesaja profeteert. Ik geloof dat we mogen vragen of Gods wil zal geschieden in alle dingen."

"Maar… ik geloof dat die doorbraak vooral zal komen door geestelijke wapens en niet zozeer door onze menselijke acties en verzet."

"Mijn vriend Peter de Hoop vroeg mij een aantal weken geleden, zouden we niet een gebedsactie kunnen initiëren? Ik zei hem, dat het een geweldig idee was. En zo gezegd, zo gedaan. Morgen zetten we met enkele honderden een golf van gebed vrij over de hele situatie. En een God van wonderen zal zichzelf openbaren."


Albert van der Heide
- Hugo de Jonge is niet je vijand!
- Vaccinatie, Paulus en een broodje kebab
- Jezus was geen politicus maar een Koning!
- Porno, daar hoor je die 'progressieve' partijen nooit over
- Achter iedere relschopper zit een verhaal
Meer over Albert van der Heide »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Bid en werk.

Prima om voor de boeren te bidden.

Prima dat de boeren een luid protest laten horen én zien.

Wens ze ook vandaag succes!
H
Goed om voor overheid en boeren te bidden. Maar de acties van de afgelopen dagen keur ik af. Veel burgers en ondernemers - waaronder transportbedrijven - hebben hierdoor schade geleden. Dat vraagt ook om schuld belijden en verootmoediging.
N
Beste Haaije ook de bouw ,transport en vissers zelf deed mee aan die actie ,dus ...
Toon meer antwoorden (3)