Oorsuizen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 december 2019 door Lukas ten Napel

Hetty (19) bad of haar oorsuizen mochten verdwijnen: "Waarom doet God er niets aan?"

De 19-jarige Hetty heeft constant last van oorsuizen. Ondanks haar gebeden is de suis er nog steeds. Nu leert Hetty hiermee om te gaan. Ze vertelde haar verhaal aan EO BEAM.

“Ik weet niet wat de directe oorzaak of reden van de oorsuizen is. Dat is erg vervelend. De ‘piep’ kwam overdag uit het niets, maar ik had het niet gelijk door. Ik dacht dat het wel weg zou gaan. Dit gebeurde niet, dus ik ging met mijn moeder op internet zoeken wat het kon zijn. Ook ben ik naar de huisarts geweest. Hij zei dat ik misschien tinnitus had, maar dit kon hij niet met zekerheid vaststellen. Doordat er geen duidelijke diagnose is, weet ik nu nog steeds niet waar ik aan toe ben.”

Gebedsgenezing
“In het begin hebben mensen om mij heen en ik elke dag gebeden voor genezing. Ik geloof dat gebed helpt en dat er kracht in zit. Ik hoopte heel erg dat de suis weg zou gaan na een aantal keer bidden, maar dit gebeurde niet. Ik verloor de hoop, ik dacht: “Waarom doet God er niets aan?” Ik was erg teleurgesteld, maar mijn ouders bleven zeggen: “God is er altijd bij en er is misschien een reden dat de piep nu niet overgaat.”

Binnenkort ga ik naar de KNO-arts. Ik hoop dat er dan meer duidelijkheid komt over wat ik heb en wat ik eraan kan doen om het mij eigen te maken. Net zoals je leert om met een geamputeerde hand te functioneren, moet ik leren om te functioneren met een piep in mijn oren. Genezing of verbetering: we blijven ervoor bidden!”

Lees Hetty's hele verhaal op de website van EO BEAM.

Reacties

J
Er is ons helemaal geen lichamelijke genezing beloofd. Mijn schoonvader was toen hij de diagnose prostaatkanker kreeg, ook naarstig op zoek naar genezing. De sprekers waar hij terecht kwam claimden op grond van foute theologie dat een gelovige niet ziek hoort te zijn. Er is zelfs genezing over hem uitgesproken in Jezus' Naam. Toch is hij eraan gestorven. Christus is niet onze butler, die op afroep onze wensen vervult. Paulus moest het met Gods genade doen. Wij ook, denk ik.
P
Dit kan heel vervelend zijn, maar er wordt niet gesproken over de oorzaak. Toch niet toevallig naar een house-evenement geweest en bij de speakers gestaan? We doen onszelf vaak meer aan dan we willen toegeven! Maar afgezien hiervan: bidden tot God of hij wil genezen is prima, maar hij is het niet verplicht. Bidden is geen wondermiddel tegen onze kwalen. Dus naar de KNO-arts als je last hebt en ondertussen bidden om kracht en/of genezing. Afhankelijk zijn van God is de weg die Hij wijst.
T
Ik begon zo'n 10 jaar geleden met het houden van de sjabbat, Zijn geboden en inzettingen, en werd na 55 jaar genezen van mijn autisme, een ernstige trauma-depressie en een dwangmatige verslaving. Waar heeft dit mee te maken gehad? Ik gehoorzaamde de Eeuwige in wat Hij in Zijn Woord zegt. En daarmee heeft het bij mijwel mee te maken gehad dat ik deze 3 genezingen kreeg. M.a.w je gaat Hem behagen, als je ook doet, en dan is het aan Hem om jou te genezen van je oorsuisingen. Via CIP kun je mijn adres krijgen voor meer info.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.