Kerststal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2019 door Nederlands Dagblad

Levende kerststal in Frankrijk verstoord door 'antikapitalisme-demonstranten'

In Toulouse, een stad in Zuid-Frankrijk, is een levende kerststal met begeleidende koormuziek verstoord door 'antikapitalisten'. Dit meldt het Nederlands Dagblad. Het evenement werd uiteindelijk gestaakt.

Zaterdagmiddag zou van drie tot zes uur een kijkje genomen kunnen worden bij de kerststal op een plein in Toulouse, met ondersteuning van gezang, verzorgd door verschillende koren. Zo’n vijftig demonstranten lieten vanaf vier uur van zich horen door het roepen van antifascistische leuzen. Ze beklommen de muurtjes rondom het plein. Later betraden ze ook het plein en bedreigden ze, volgens de lokale krant La Dépêche du Midi, ook de kinderen die daar waren.

De aartsbisschop van Toulouse, Robert Le Gall, roept volgens het Nederlands Dagblad in een korte verklaring op tot 'verdediging van de vrijheid van meningsuiting en respect voor de geschiedenis en de tradities van ons land'. Hij is teleurgesteld omdat 'de eenvoudige herinnering aan de geboorte van Jezus en de waarden die hij uitdraagt niet meer gerespecteerd worden, en zelfs verbale en fysieke agressie oproept bij hen die zichzelf uitroepen tot verdedigers van vrijheid'.

Reacties

Dit soort activisten wordt helaas door de overheid gedoogd, ze zijn vooral gemotiveerd door Christenhaat, het voorgewende verzet tegen kapitalisme of fascisme is lege retoriek om de haat een ethisch tintje te geven.
Helemaal met je eens Kees.

Tijden veranderen ( in rap tempo); de intolerantie (triest om het eigenlijk zo al te moeten zeggen), neemst snel toe.

En dat alles onder termen als anti kapitalisme, antifacisme, antiracisme en meer "positief" inclusiviteit, diversiteit. Maar veelal worden deze woorden als exponent gebruikt van totale intolerantie tov andersdenkenden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.