Kribbe
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2019 door Geerten van Breugel

Britse school past tekst kerstlied aan zodat "alle kinderen mee kunnen doen in viering"

Op de Oost-Londense Whitehall basisschool is de regel 'Heer Jezus' in het kerstlied 'Away in a Manger' veranderd in 'kindje Jezus'. Ouders spreken zich volgens Faithwire uit tegen de aanpassing, terwijl de zegsman voor de school zegt dat ze het doen zodat "alle kinderen mee kunnen doen met de viering".

Een ouder vertelt: "Toen ik mijn kinderen ophaalde uit school, zeiden ze tegen mij: 'Mama, vandaag vertelde de hoofdmeester iedereen dat we de woorden zouden veranderen in het kerstlied.' Ik was geschokt. Onze familie gaat naar de kerk en bidt, om Kerst te vieren als de geboorte van Jezus als Zoon van God." Ook een andere ouder is boos, noemde de beslissing 'onsmakelijk' en zei dat het hiermee 'Christus' uit de vieringen haalt.

De directeur, Zakia Khatun, staat nog steeds achter de beslissing. Ze zegt dat zestig leerlingen afgelopen jaar niet aan de dienst deelnamen door religieuze overtuigingen. De woordvoerder van de school vertelt dat de school kinderen heeft met diverse achtergronden. "We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de vieringen dit jaar toegankelijk zijn voor al onze kinderen, samen."

Reacties

We gaan ontdekken dat er in de wereld een Rupsje nooit genoeg is voor wat het wegvreten van de Evangelisch basiswaarden betreft. Uiteindelijk komen we op een punt waar we helemaal zelf een standpunt moeten innemen. Wanneer we drinken van de beker en we kijken naar de inhoud, is de kleur dan rood of hebben we onder de druk van de wereld water bij de wijn gedaan?

Dat weten we pas wanneer het zover zal zijn. Of misschien nu al!
De (christelijke) identiteit wordt in ras tempo uitgehold.

Vraag me af of al die duizenden die wereldwijd het leven lieten door dat ze vast hielden aan hun geloof, hun leven lieten vanwege "kindje Jezus, of Heer Jezus......"

Er is zo'n groot/wezenlijk verschil...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.