boerenprotest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2019 door Patrick Simons

Gebedsactie gestart voor protesterende boeren

Aankomende woensdag 18 december gaan de boeren in Nederland opnieuw staken. Er worden behoorlijke acties verwacht. Peter de Hoop en Albert van der Heide stellen in een gezamenlijk statement achter de boeren te staan en komen daarom met het initiatief ‘Bid voor onze boeren’.

In een persbericht stellen de initiatiefnemers pal achter de boeren te staan. “Wij hebben alle begrip voor deze actie en zien dat bij veel boeren het water aan hun lippen staat. Financieel maar ook sociaal zitten onze boeren in een hoek waar harde klappen vallen. Alleen al de bovengemiddelde zelfmoordcijfers bewijzen dat onze boeren niet in staat worden gesteld om hun prachtige bedrijven op een gezonde en evenwichtige wijze te runnen. Dit ondanks dat onze boeren juist mensen zijn met een grote liefde voor mens, natuur en dier.”

“Juist onze boeren zijn mensen die diervriendelijk en evenwichtig willen werken”, vervolgen De Hoop en Van der Heide. Ze stellen echter dat er een nog veel krachtiger wapen is dan actievoeren. “Een wapen wat voor langdurige doorbraak en zegen kan zorgen. Dat wapen is geen tractor, riek, weg- of winkelblokkade, maar dit is een geestelijk wapen. Het wapen van krachtig en collectief gebed.”

“Daarom roepen wij hierbij christenen op om te bidden voor onze boeren. Om als één geestelijk leger naast en achter onze boeren te staan.” De twee hebben zelfs een speciale website in het leven geroepen om op deze wijze een gecoördineerde gebiedsactie te starten.

In het statement vertellen ze verder waar ze voor willen bidden. Het gaat hen daarbij onder meer om eerlijke prijzen voor de producten van de boeren en een eerlijke regelgeving. Er wordt echter ook gebeden voor vredige en liefdevolle acties. Verder wordt de overheid in de gebedspunten niet vergeten. Er wordt opgeroepen tot een gebed voor wijsheid en zicht voor de overheid en in het bijzonder voor Carola Schouten, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Klik hier voor meer informatie over de gebedsactie!

Reacties

Sta helemaal achter de boeren.

Ze worden de nieuwste (linkse) zondebok.

Dus ja ik bid ook voor ze.
J
Alle boeren? Ook degene die met dollar tekens in hun ogen de intensieve veeteelt bedrijven? Die geen liefde tot het dier maar tot mega uitmergelen van hun vee. Vee dat op stal moet blijven. Waren de boeren maar net als boeren op de Veluwe, bidden voor Carola, en haar niet uitmaken voor alles en nog wat. Grijpen naar het goedkope en stoere middel, de trekker en dan vrijheid beroven van anderen. Steeds intimiderend worden. Om over de vergelijking met het joodse volk maar te zwijgen. Dat deze boeren zich bekeren. De goede boeren zegen
"Vergelijking Joodse volk" ligt genuanceerder dan deze woorden.

Al vind ik het dom om zulk soort vergelijken te trekken, dat was niet slim.

Maar dat ze in actie komen.... prima, wordt tijd.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events