jonathan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

17 december 2019 door Patrick Simons

Jonathan voelde zich in zijn jeugd non-stop boos en geïrriteerd: "Diep van binnen was ik vooral verdrietig"

In zijn tienerjaren maakte Jonathan Pellegrom het nodige mee. Zijn moeder werd ziek en overleed. Ook Jonathan zelf werd ziek waardoor hij soms meerdere epilepsieaanvallen per dag kreeg. Het zorgde ervoor dat hij eigenlijk boos en geïrriteerd raakte. Maar God greep in bij Jonathan.

 

Tegenover Move.community vertelt Jonathan zijn bijzondere verhaal. “In mijn tienertijd gingen een heel hoop dingen minder goed. Ik ben een aantal jaren heel ernstig ziek geweest waardoor ik meerdere epilepsieaanvallen per dag kreeg. Toen ik veertien jaar was, werd mijn moeder ziek en binnen een jaar is ze ook overleden. In die periode voelde ik mezelf non-stop boos en geïrriteerd. Diep van binnen was ik echter vooral verdrietig.”

 

Daar kwam echter verandering in nadat Jonathan zich in ging zetten voor anderen. “Toen ik zestien jaar was, ben ik met onze kerk twee weken naar Roemenië gegaan om daar kinderen te helpen. Ik weet nog heel goed dat ik terugkwam van die reis en dat op één of andere manier al die agressie was verdwenen. Dat was zo bijzonder.”

 

“Langzamerhand merkte ik in de jaren daarna dat ik steeds meer op begon te krabbelen. Daardoor is ook mijn leven met God steeds meer teruggekomen.” Inmiddels is Jonathan als jongerenwerker actief bij Agapé, binnen de afdeling Athletes in Action.

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.