Cole
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

17 december 2019 door Patrick Goede

Drugsverslaafd en satanist, toch vond Brian Cole rust bij Jezus

Brian Cole werd op jonge leeftijd gepest omdat hij kleiner was dan de rest. Dat was niet zijn ergste probleem. Wanneer hij thuiskwam werd hij vaak door zijn vader mishandeld en geslagen. Zijn moeder was de enige die onvoorwaardelijk liefde aan hem gaf en voor hem bad, dat meldt God Reports.

Toen Brian iets ouder werd kreeg hij vrienden die net als hij een beetje buiten de boot vielen maar wel van zich afsloegen. "De rollen begonnen om te draaien en ik vocht overal, in de kerk en op school", zegt Brian. Hij kwam in aanraking met sigaretten en werd zelf een pestkop.

Vanaf zijn 14e belandde Brian in de criminaliteit door het dealen van wiet. Zijn eigen vader gaf hem aan bij de politie. Vervolgens werd Brian een draaideurcrimineel doordat hij apparatuur uit kerken stal en schuldig was aan verschillende delicten. Op zijn 18e besloot hij satanist te worden om meer status te krijgen en zelfs de bewakers angst in te boezemen.

Zijn vriendin ging vreemd en hij schoot de man neer met wie ze vreemd was gegaan. De man overleefde wonderbaarlijke genoeg maar Brian moest 12 jaar de gevangenis in. Tegen de tijd dat Brian 40 was, was hij verslaafd aan Meth en ging hij ten einde raad naar een afkickkliniek. 

Het was een kliniek met een christelijke identiteit en Brian begon de Bijbel te lezen. Hij las daar over een reinigingsritueel in Psalm 51:7 wat hij herkende van zijn occulte bezigheden. Dit intrigeerde hem en hij begon meer en meer te lezen. "In plaats van dat ik alle gaten in mijn leven probeerde op te vullen, deed het evangelie dat nu", vertelt Cole.

Uiteindelijk nam Cole afscheid van zijn oude levensstijl en gebruiken en leerde Jezus kennen. Nu is hij zelfs voorganger van een kerk en heeft hij weer een goede verstandhouding met zijn beide ouders. Prijs de Heer!

 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events