kerst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2019 door Patrick Simons

'Mijd praten over geloof tijdens kerstdiner'

Een opvallend advies met het oog op kerst. Het is volgens butler Laurens Spanjersberg namelijk verstandig om tijdens het diner niet over het geloof te beginnen. Dat zegt hij tegenover NU.nl waar hij samen met een expert op het gebied van etiquette praat over de kerst.

Daarbij komen verschillende dingen ter sprake die echt absoluut niet kunnen of die juist aan te bevelen zijn. Spanjersberg begint op een gegeven moment over het praten over politiek of geloof. Hij stelt dat het een ongeschreven regel is om dit bij officiëlere diners niet te doen. “Als iemand er wel over begint, zeg je gewoon dat we het er beter niet over kunnen hebben. Het is nu kerstmis.”

Ook andere experts op het gebied van etiquette adviseerde de afgelopen jaren al om het onderwerp te mijden. Daarmee lijkt het erop dat de betekenis van kerst langzaam maar zeker naar de achtergrond wordt gedrongen.

Reacties

Uiteraard moet men altijd voorzichtig en wijs zijn tijdens gesprekken over bepaalde gevoelige onderwerpen, maar het zou toch wel bizar zijn om tijdens een kerstdiner niet te kunnen of mogen spreken over Degene Wiens geboorte herdacht wordt: Jezus Christus, de Heiland der wereld.
J
Onder het mom van laten we de gezapigheid niet bederven, is het advies dus om over koetjes en kalfjes te praten?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.