Donald Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2019 door IsraelToday

Joods-Messiaanse belangengroep prijst Trump om standpunt Israëlische nederzettingen

Een Joods-Messiaanse belangengroep in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC, prees de regering van president Trump voor het standpunt dat zij innam op 18 november, namelijk dat de Israëlische nederzettingen niet in strijd zijn met het internationale recht. Dat meldt IsraelToday.

Joel Chernoff, de directeur van de belangengroep die voluit Alliance for Israel Advocacy heet, zei: “Vandaag heeft de regering-Trump formeel erkend wat wij en anderen al jaren beweren; dat de nederzettingen niet illegaal zijn onder het internationale recht. Bijgevolg is de baanbrekende aanwezigheid van Joodse gemeen­schappen in Judea en Samaria legaal. De historische aanspraken op de gebieden werden erkend door de Volkenbond in 1922, de gebieden werden herwonnen door Israël in de zelf­verdedigings­oorlog van 1967, en een voortdurende Joodse aanwezigheid in de gebieden werd door de Palestijnse Autoriteit goedgekeurd in de Oslo-akkoorden.”

Chernoff zei verder: “Het erkennen van de wettigheid van de nederzettingen is in overeenstemming met de historische rechten van het Joodse volk. Bovendien keert het een onrechtvaardigheid om, die werd bestendigd door de benadering van de Obama-regering van de Israëlische nederzettingen en komt het overeen met het standpunt van president Reagan over de nederzettingen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.